Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca USL a declansat operatiunea "urna mobila" in mai multe judete din tara, in incercarea de a aduna numarul necesar de voturi validarii referendumului si a facut apel la autoritati sa intervina pentru a stopa tentativele de frauda semnalate de democrat-liberali in teritoriu.

"Abia acum putem cu totii sa ne dam seama de ce USL a dorit sa fie pana la ora 23.00. Pentru ca, nu-i asa, lucrurile cinstite se fac pe lumina, lucrurile necinstite se fac pe intuneric. In momentul de fata a inceput etapa urnei mobile, in conditiile in care in mediul rural lumea sta linistita acasa, in momentul in care in mediul urban nu este mai nimeni la vot, a inceput operatiunea urna mobila. Vrem sa facem un apel la autoritati, pentru ca reprezentantii nostri in sectiile de vot au sesizat autoritatile dar, din pacate, reactia nu este una pe masura. O reactie ulterioara a autoritatilor este tardiva", a precizat Adriean Videanu, citat de Agerpres.

El a facut "un apel la autoritati sa nu se faca complici ai USL in aceasta tentativa de a fura".

"Aceasta operatiune urna mobila care e in plina desfasurare in momentul de fata nu mai are niciun fel de regula. Urna mobila poate sa plece din sectia de vot numai pe baza de cerere cu un numar limitat de buletine de vot. In momentul de fata sunt presedinti de sectii de vot care inmaneaza buletine de vot fara niciun fel de cerere si fara niciun fel de limita a buletinelor de vot. De aceea apelul pe care noi il facem este atat la acesti oameni care-si risca libertatea, dar si la autoritati care din pacate nu reactioneaza in momentul in care echipe ale PDL urmaresc urnele mobile, dar nimeni nu doreste sa intervina in ideea de a stopa acest proces", a mai declarat Videanu.

El a precizat ca estimarile PDL privind prezenta la vot au fost confirmate cu "mici inadvertente" de BEC.

"In momentul de fata ceea ce se intampla in ultimele minute ale termenului legal de vot depaseste orice limita a imaginatiei. (...) Am vazut ca domnul Fenechiu a venit si a spus ca un fel de Mesia de la Iasi ca dansul stie ca vor fi 52%. Da, este o tentativa de a acoperi frauda. Probabil ca acela este numarul de voturi pe care vor dori sa-l adune cu urna mobila pe ulitele din satele romanesti, nesupravegheati de nimeni si cu buletinele pe care le vor introduce in urnele mobile", a mai spus Videanu.

Democrat-liberalul a dat ca exemple judete unde s-ar desfasura operatiunea urna mobila - Iasi, Suceava, Teleorman, Mehedinti, Olt.

"Avem pe fiecare localitate in parte ceea ce se intampla", a mentionat Videanu.