Premierul Victor Ponta a declarat ca este "foarte multumit" dupa ce ministrul de Interne, Ioan Rus, l-a informat, "in urma cu cateva minute", ca nu s-a inregistrat "nicio singura reclamatie, nicio singura sesizare cu niciun fel de neregula" la referendum. Pe de alta parte, ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca pana la ora 17:00 s-au confirmat 179 de incidente din cele 385 sesizari depuse.

"In primul rand sunt foarte multumit pentru ca in urma cu cateva minute am vorbit cu ministrul de Interne, Ioan Rus, si pana la aceasta ora nu s-a inregistrat nicio singura reclamatie, nicio singura sesizare cu nici un fel de neregula deci toate prostiile alea cu fraudarea si tipetele de dinainte s-au dovedit simple smecherii de campanie", a declarat premierul Victor Ponta care s-a aratat bucuros de faptul ca "referendul se desfasoara corect, legal" si ca "mai multe milioane de romani au iesit deja la vot, probabil vor mai fi cateva milioane care vo vota pana la ora 23:00".

Purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru, a declarat intr-o conferinta de presa ca 179 de incidente la referendum au fost confirmate duminica, pana la ora 17:00, din cele 385 de sesizari depuse.

El a precizat ca au fost aplicate 43 de sanctiuni contraventionale, iar 53 de incidente care reprezinta fapte de natura penala au fost reclamate la Politie.

Potrivit acestuia, cele mai multe sesizari au fost depuse in Bucuresti, iar cele mai multe sanctiuni electorale sunt in judetul Gorj.