Organizatia PDL Dolj a depus, duminica, 21 de plangeri penale impotriva a 21 de presedinti de sectii de votare din judet, pe motiv ca acestia nu respecta legea in ceea ce priveste folosirea urnei mobile, anunta Agerpres, citand un comunicat al democrat-liberalilor. PDL Dolj face apel catre liderii si membrii PSD "sa inceteze imediat cu actiunile care au ca scop frauda electorala" si anunta ca "va intreprinde toate actiunile legale necesare pentru a-i aduce in fata justitiei pe cei raspunzatori pentru frauda electorala care se prefigureaza la acest referendum".

Potrivit reprezentantilor locali ai Partidului Democrat Liberal, in comuna Leu, la sectia de votare nr. 378, mai multe persoane trecute pe lista netransportabililor, pentru care a fost solicitata urna mobila, au venit la vot pe propriile picioare, fapt ce ar demonstra 'intentia de frauda electorala, folosind urna mobila'. PDL a cerut oprirea votarii in aceasta sectie si a depus plangere penala impotriva presedintei sectiei de votare pe care o acuza ca a permis validarea cererilor pentru urna mobila, fara sa verifice validitatea acestor cereri.

PDL Dolj sustine ca fapte asemanatoare s-ar fi inregistrat si la sectiile de votare: 379, 380 - Leu, 497, 498 - Tuglui, 201 - Dabuleni, 230 - Apele Vii, 363, 364 - Goicea, 292, 293 - Cerat, 240, 239, 238, 237 - Bistret, 503 - Urzicuta, 342, 343 - Galicea Mare, 488 - Talpas, motiv pentru care pe numele tuturor presedintilor acestor sectii de votare s-au depus plangeri penale.

Reprezentantii PSD Dolj sustin ca PDL Dolj transmite contestatie dupa contestatie, intrucat "sunt disperati de prezenta mare la vot".

"Membrii PDL Dolj transmit contestatie dupa contestatie, fiind disperati de prezenta oamenilor la vot. Pana la aceasta ora au formulat peste 20 de astfel de cereri, motivul invocat fiind lipsa actelor medicale ce ar fi trebuit sa insoteasca urna mobila, incercand astfel sa impiedice exercitarea dreptului la vot. Potrivit art. 2 din Hotararea BEC nr.11/16.07.2012 urna mobila poate fi solicitata de persoane netransportabile din cauza de boala sau de invaliditate, care nu se afla in institutii sanitare sau de ocrotire sociala, in baza unei cereri depuse la Biroul electoral al celei mai apropiate sectii de votare. Precizam ca in hotararea respectiva nu este specificat faptul ca urna mobila trebuie insotita de acte medicale", se arata intr-un comunicat al organizatiei PSD Dolj, citat de Agerpres.

De asemenea, Organizatia judeteana Dolj a Partidului Social Democrat saluta si faptul ca in municipiul Bailesti, "cunoscut drept fieful PDL", prezenta la vot la ora 11,30 era de peste 12%: "Cetatenii acestei localitati au decis sa isi exprime optiunea, in pofida boicotarii referendumului de catre primarul acestui municipiu, Costel Pistritu, impreuna cu membrii PDL. Astfel, cetatenii vor sa dea un raspuns la taierile de salarii si de pensii, la marirea TVA si la distrugerea nivelului de trai, demonstrand ca nu li se poate lua dreptul de a vota".