PDL a depus plangere la Parchet impotriva secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, acuzandu-l ca a cerut ilegal ca toti presedintii sectiilor de votare din judetul Teleorman sa ii raporteze din ora in ora prezenta la vot, a anuntat, duminica, vicepresedintele PDL Cristian Boureanu, citat de Mediafax.

UPDATE Parchetul General a anuntat ca a fost inregistrata duminica o plangere formulata de Partidul Democrat Liberal impotriva social-democratului Liviu Dragnea, informeaza Agerpres.

"Pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost inregistrata astazi, 29.07.2012, o plangerea formulata de Partidul Democrat Liberal impotriva numitului Dragnea Liviu sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu in forma calificata precum si pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art.52 alin.3 din Legea nr.3/2000, ca urmare a cererii acestuia de a-i fi comunicata prezenta la vot de catre birourilor electorale de pe raza judetului Teleorman", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa ICCJ, transmis agentiei mentionate anterior.

"Am depus plangere la Parchet pentru domnul Liviu Dragnea. A cerut ilegal domnul Dragnea ca toti presedintii sectiilor de votare care sunt apolitici sa-i raporteze abuziv din ora in ora prezenta la vot in judetul Teleorman. Acest lucru este ilegal, este abuziv", a spus Boureanu.

Potrivit vicepresedintelui PDL, Liviu Dragnea face uz de functia publica pe care o are, de presedinte al Consiliului Judetean, cerandu-le presedintilor sectiilor de votare sa-i raporteze prezenta la vot.

Cristian Boureanu a anuntat ca PDL a mai depus cateva plangeri pe motiv ca exista SMS-uri false semnate in numele lui Traian Basescu si care indeamna cetatenii sa iasa la vot. "Ceea ce se intampla e inadmisibil, avem plangeri facute pentru ca exista SMS-uri semnate in numele lui Traian Basescu, care indeamna cetatenii sa iasa la vot, si noi nu facem acest lucru", a declarat democrat-liberalul.

Boureanu a reiterat ca PDL indeamna cetatenii sa nu participe la vot.