O serie de stenograme publicate pe www.scribd.com si atribuite PNL afirma ca liberalii si-ar fi stabilit ca strategie promovarea unui mesaj de reconstructie, care nu trebuie branduit cu USL. Intr-una din aceste stenograme, Bogdan Teodorescu spune: "MRU trebuie dat in judecata, trebuie atins, e la 35% incredere".

UPDATE 17.30: Deputatul liberal Eugen Nicolaescu a sustinut intr-o conferinta de presa ca pretinsele stenograme sunt rezultatul unei "operatiuni ilegale de supraveghere si interceptare" si ca, "desi anumite teme de discutie si pasaje din acestea pot fi recunoscute ca fiind autentice, in transcrieri apar multe modificari, multe intoxicari, multe neadevaruri". Declaratiile lui Nicolaescu:

  • USL constata, inca o data ca sub Traian Basescu Romania a devenit un stat politienesc, in care interceptarile ilegale si diversiunile sunt folosite in campania electorala. Cea mai recenta diversiune menita sa acopere marile furturi ale regimului Basescu este asa-zisul scandal al stenogramelor. O spun pentru toata lumea: nu exista stenograme.
  • De asemenea, anumite teme de discutie si pasaje din pretinsele stenograme noi putem sa le recunoastem ca fiind autentice, dar in transcrierile dupa interceptarile care au avut loc apar multe modificari, multe intoxicari, multe neadevaruri - toate menite sa gireze temele de propaganda lansate de Traian Basescu.
  • Suspiciunea noastra este ca avem de-a face cu o operatiune ilegala de supraveghere si interceptare. Transcrierea acestor operatiuni ilegale include, asa cum spuneam, multe neadevaruri si reprezinta o diversiune clara de la tema referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu.
  • PDL a intrat in politica folosind stenograme si acuzatii de frauda si va iesi din scena politica in aceeasi maniera, tot cu scandaluri de stenograme si frauda.
  • Cu alte cuvinte, noi spunem ca aceasta tema a stenogramelor este un subiect pe care l-a lansat Traian Basescu pentru a acoperi actiunea antidemocratica de boicotare a referendumului.

UPDATE O noua presupusa stenograma a sedintelor PNL de campanie pentru referendum a fost publicata pe scribd.com, in care liberalii discuta despre promovarea referendului pe online precum si bugetul pentru aceste actiuni.

"Echipe 50 de persoane. Le dam 50 RON pe zi? pt 16 zile". Programul de lucru ar fi in doua schimburi, 10.00 - 16.00, 17.00 - 23.00.

Eugen Nicolaescu isi exprima ingrijorarea, potrivit acestor extrase, ca multi coporatisti nu vor veni la vot, "ei cred ca acum se face alegerea presedintelui, ca pleaca Basescu si vine Antonescu - asta nu au inteles, trebuie sa facem un mesaj cu asta.

Tot aici se afirma ca PDL are oameni buni pe online si ca a "cumparat toate domeniile, sunt cu un pas inainte".

UPDATE 17.00: Pana la aceasta ora, Relu Fenechiu nu a putut fi contactat de reporterii HotNews.ro

Sedintele au avut loc in perioada 10 - 19 iulie, sef de campanie fiind deputatul liberal Relu Fenechiu.

Dan Tapalaga scrie, pe contul sau de Facebook, ca "surse liberale garanteaza autenticitatea discutiilor".

In aceste stenograme, Relu Fenechiu propune o intalnire cu "presa noastra" pentru a stabili "un target": "Ma intereseaza sa focusam pe demitere, fara polemici".

"Nu vor face emisiuni la comanda. Trebuie sa le dam teme de atac pe 'golaniile' din ministere".

Intr-una din aceste stenograme Dan Motreanu precizeaza: "Antena 3 trebuie sa fie acolo zilnic sa transmita, mesajele noastre sa fie de atac, nu de aparare".

Intr-o alta sedinta, Daniel Chitoiu intreaba: "Din societatea civila pe cine chemam?"

Un participant ii raspunde: "Gica Hagi, Piturca, Dan Bittman, Felicia Filip, Mircea Badea, Radu Tudor, Stelian Tanase, Dinescu, Ciutacu, Malaele, prezentatori Morar si Buzdugan? Eu pot sa vorbesc cu Ciutacu, Malaele, Dinescu".

In 14 iulie, Bogdan Teodorescu precizeaza ca mai este nevoie de 1,7 milioane de voturi, in conditiile in care "in cel mai rau caz raportul de 60:40".

Stejarel Olaru adauga ca "daca marim numarul de sectii de votare e posibil sa mai castigam 100.000 de voturi".

Bogdan Teodorescu adauga: "MRU trebuie dat in judecata, trebuie atins, e la 35% incredere".

Citeste aici stenogramele (I)

Citeste aici stenogramele (II)