Ministrii Ioan Rus si Victor Paul Dobre vor raspunde zilnic, incepand de marti, tuturor sesizarilor si vor trebui sa clarifice orice neintelegere privind modul de desfasurare a referendumului de duminica pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu. Anuntul a fost facut de catre premierul Victor Ponta, luni seara, intr-o Editie Speciala la televiziunea publica.

Premierul Victor Ponta a explicat ca nu se vor amplasa camere de luat vederi la referendum pentru ca o astfel de masura ar putea incalca secretul votului deoarece s-ar putea vedea pe camere cum au votat cetatenii.

Victor Ponta a mai precizat ca nu ar trebui sa existe suspiciuni asupra organizarii si desfasurarii votului din 29 iulie in conditiile in care presedintele Autoritatii Electorale Permanente a ramas, in continuare, cel numit de PDL.

Seful Executivului a precizat ca nu se implica in organizarea referendumului pentru a nu crea suspiciuni, insa are incredere ca cei doi reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, cunoscuti pentru experienta lor, vor organiza referendumul cel putin la fel de bine ca alegerile locale.