Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat luni, pentru Mdediafax, ca personal crede ca PDL trebuie sa-si mobilizeze electoratul si sustinatorii sa participe la referendum doar daca democrat-liberalii au asigurari ca este un referendum corect.

"Numai daca avem asigurarea ca este un referendum corect trebuie sa ne mobilizam electoratul si sustinatorii nostri sa mearga sa participe la referendum. Daca nu exista garantii ca este un referendum corect, in care nu se fura, atunci trebuie sa le spunem sustinatorilor nostri care este realitatea", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a aratat ca acest subiect va fi discutat in sedinta Colegiului Director al PDL de marti si a mentionat ca o decizie a partidului se va lua si in functie de raspunsul pe care guvernul il va da la cererile PDL privind referendumul.

"Din punctul meu de vedere, este foarte important ca Guvernul sa demonstreze ca organizeaza un referendum corect, asta inseamna ca cei care voteaza pe listele suplimentare sa completeze declaratia pe propria raspundere, ca in 2009, asta inseamna sa fie camere de luat vederi activate pe perioada de vot si sa nu se infiinteze sectii de votare speciale in orice loc, cum ar fi hoteluri si restaurante, zone care nu sunt securizate", a precizat Barbu.

Surse din partid au declarat anterior pentru Mediafax ca liderii PDL de la centru si de organizatii judetene se vor reuni, marti, in sedinta Colegiului Director al partidului pentru a decide daca boicoteaza referendumul.

Conform surselor citate, liderii PDL sunt convocati marti pentru a raspunde la intrebarea "Boicotam sau nu referendumul din 29 iulie?".

Dupa dezbaterile din sedinta de marti, PDL urmeaza sa iasa cu un mesaj unitar fie in favoarea boicotarii referendumului, fie in favoarea participarii la urne si a votarii impotriva demiterii presedintelui Traian Basescu.