Cateva mii de persoane au participat, duminica dimineata, la mitingul USL din Piata Unirii din Iasi, la care au fost prezenti si presedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta si alti lideri ai USL - Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei si Daniel Constantin, anunta Mediafax. Participantii la miting, care au venit cu autocare din mai multe judete ale Moldovei, scandeaza "Jos Basescu!" si au purtat pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul", "A mintit, demite-l", "Da la referendum". In jur de 15.000 de persoane au participat la mitingul USL de la Iasi, potrivit Mediafax si Agerpres. Premierul Victor Ponta le-a spus celor prezenti la miting ca Traian Basescu trebuie sa ajunga in fata legii si sa plateasca pentru ceea ce a furat poporului roman, numindu-l pe presedintele suspendat "tradator si corupt" si sustinand ca acesta "a furat impreuna cu gasca lui de mafioti".

"Am venit astazi aici sa va spun cu inima deschisa ca eu voi vota la referendum si sa va spun ca am incredere ca poporul roman, in majoritatea absoluta, va veni sa voteze la referendum pentru demiterea lui Traian Basescu. Vreau sa ajunga in fata legii si sa plateasca pentru ce a furat poporului roman", a afirmat Ponta.

El a spus ca in urma cu un an si jumatate, pe 24 ianuarie, Traian Basescu, "presedintele tradator al Romaniei", a venit in Piata Unirii din Iasi, iar primii care i-au spus "pleaca acasa, tradatorule, au fost cadrele militare disponibilizate.

"Apoi intreaga piata i-a spus , apoi intreaga Romanie i-a spus . Eu si Crin Antonescu ne-am dat seama atunci ca datoria noastra fata de dumneavoastra este sa il aducem pe Traian Basescu in fata judecatii romanilor, iar pe 29 iulie veti judeca si veti spune pentru demiterea lui Basescu", a adaugat premierul.

"Va rog sa ma sprijiniti sa ne aparam tara si sa o pastram doar pentru noi. In spun lui Traian Basescu, care sta speriat si turbat ca un scorpion, ii spun ca vara aceasta nu se poarta albul lui, si se poarta tricolorul Romaniei", a mai spus Victor Ponta.

La mitingul de la Iasi, primul care s-a adresat oamenilor a fost primarul municipiului, Gheorghe Nichita.

In deschiderea mitingului a avut loc un concert sustinut de trupa Vank.

Sambata, la Iasi, in Piata Palatului Culturii, a avut loc un miting al PDL, la care au participat peste 10.000 de persoane. La actiunea PDL au fost prezenti presedintele suspendat, Traian Basescu, care a venit impreuna cu sotia sa, liderii democrat-liberali si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.