Premierul Victor Ponta le-a spus celor aproximativ 18.000 de participanti la mitingul USL de la Craiova ca Traian Basescu este "un mafiot, un mincinos si un ticalos", iar pe 29 iulie romanii trebuie sa isi ia inapoi tara de la Basescu, "mafiotul corupt care trebuie sa plateasca pentru faptele lui", potrivit Mediafax.

"Vreau sa va spun ca exista un singur strigat al tuturor romanilor, iar acela este "Jos Basescu". Eu am venit aici sa va spun ca in 29 voi vota "Da" si imi doresc ca toti cetatenii tarii sa stie ca in 29 iulie pot sa isi ia tara inapoi de la Basescu in mod simplu: sa mearga la prima sectie de votare si sa voteze "Da". Inseamna ca se termina cu Basescu", a spus Victor Ponta de pe scena amenajata pe espalanada Teatrului "Marin Sorescu" din Craiova.

El a adaugat ca "Am obligatia fata de dumneavostra, cei care m-ati sprijinit sa ajung in aceasta functie importanta, sa va spun de ce trebuie sa votam "Da". Varianta foarte scurta: pentru ca Basescu este un mafiot, un mincinos si un ticalos. Asta este varianta simpla, pe care o intelege pana si Traian Basescu".

Premierul a mai spus apoi ca primul lucru pe care l-a facut de cand a ajuns in functie a fost sa le dea inapoi pensionarilor banii pe care "i-a furat Basescu", el cerandu-le pensionarilor sa mearga la referendum si sa voteze pentru demiterea lui Traian Basescu.

"Am inceput sa dam bugetarilor, fie ca sunt medici, profesori sau politisti, banii pe care Basescu i-a furat. Veniti pe 29 la referendum ca sa scapam de cel care v-a taiat salariile si vrea sa le taie din nou", a mai sustinut premierul.

El le-a mai spus oamenilor ca Traian Basescu este "cel mai mare corupt din Romania" si "protectorul coruptilor", iar lupta impotriva coruptiei poate incepe din 29 iulie daca Traian Basescu va fi demis: "L-am adus pe Basescu in fata dumneavoastra. In 29 aveti puterea sa judecati singuri. Daca Traian Basescu pierde este un presedinte ilegitim, este doar un mafiot corupt care trebuie sa plateasca pentru faptele lui", a mai spus Victor Ponta, in timp ce oamenii scandau "puscarie".

Mitingul USL de la Craiova s-a incheiat.

Manifestarea a inceput la ora 19.00 cu un spectacol de muzica populara si cu un concert sustinut de trupa Vank, dupa care pe scena amplasata pe esplanada Teatrului "Marin Sorescu" din Craiova au urcat premierul Victor Ponta, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ministrii Rovana Plumb, Titus Corlatean si Daniel Constantin, primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj, Ionut Savu, la miting au participat aproximativ 18.000 de persoane, inclusiv oameni veniti din alte judete.