Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, explica, intr-o postare pe blogul ambasadei, situatia din Romania, in urma raportului Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare, afirmand ca politicienii romani de la toate partidele sunt responsabili pentru constatarile din raport si comentand ca "este extraordinar ca in Parlament inca mai sunt infractori condamnati".

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la BucurestiFoto: Hotnews

"Politicienii din Romania, de la toate partidele, au o responsabilitate in mod deosebit. Parlamentul trebuie sa faca o curatenie interna. Este extraordinar ca infractori condamnati sunt inca parlamentari", scrie Harris pe blogul sau.

"Strategia nationala anti-coruptie, adoptata de guvern si de parlament, ofera un cadru bun pentru indeplinirea reformelor necesare. Asa cum Consiliul European a comentat in trecut, o abordare coerenta de catre mai multe institutii - executiv, legislativ, juridic - este cheia catre o reforma de succes", mai noteaza ambasadorul.

El explica si faptul ca raportul evidentiaza performanta Directiei Nationale Anticoruptie, "unul dintre principalele progrese facute in Romania de la aderare". Harris precizeaza ca in raport sunt mentionate si mai buna gestionare a duratei proceselor de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si faptul ca CSM si-a jucat rolul cand a trebuit sa raspunda amenintarilor la adresa justitiei.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Martin Harris