Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat joi ca poate fi pregatit pentru candidatura la Presedintie in anul 2014, insa despre o eventuala candidatura in acest an va vorbi in 30 iulie, dupa anuntarea rezultatelor la referendumul din 29, relateaza Mediafax.

Intrebat daca, in ipoteza in care presedintele Traian Basescu va fi demis la referendumul din 29 iulie, va candida la alegerile prezidentiale anticipate din acest an, Ungureanu a raspuns, la Gandul Live, ca despre acest lucru va vorbi in 30 iulie.

"Pot fi pregatit pentru candidatura in 2014", a mai spus fostul premier, precizand ca ii mai trebuie experienta politica.

"Sunt foarte constient de ceea ce poate sa insemne prezenta in mediul public al unui administrator care are experienta de 12 ani si in tara si in exterior si peste 20 de ani de profesorat. Nu este usor sa iesi din biblioteca si sa treci in strada", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

El a aratat ca "sufera inclusiv structura de personalitate o remodelare".

Ungureanu a mentionat ca experienta politica se acumuleaza insa prin contact direct, ceea ce si incearca sa faca si ca din partea sa exista disponibilitatea de a deveni "chimic legat" de ceea ce cetatenii asteapta de la el. "Exista si crispari, si rezerve, toate se reduc incet, incet", a mai spus Ungureanu.

In ceea ce priveste baile de multime, fostul premier a apreciat ca nu a avut o problema pana acum, desi nu i s-a intamplat des sa faca bai de multime.

Intrebat daca, in ipoteza demiterii lui Traian Basescu, Crin Antonescu il va avea contracandidat la Presedintie, Ungureanu a raspuns: "Nici domnul Crin Antonescu nu si-a facut publica pana acum vreo intentie de a candida la Presedintie dupa 30 iulie si nici eu nu va spun acest lucru, pentru ca ne uitam la rezultatele din 29. Dar pentru 2014, daca domnul Crin Antonescu se va hotari sa candideze la Presedintie atunci, ma va avea adversar foarte serios atunci".

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, miercuri, la gandul.live, ca Mihai Razvan Ungureanu, liderul Initiativei Civice de Centru-Dreapta, poate fi un candidat viabil pentru alegerile din 2014, insa i-ar fi necesara si sustinerea unui partid de talia PDL.