Seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale, generalul Marcel Opris, va fi audiat joi de Comisia de Aparare din Senat. El a fost chemat la audieri in urma informatiilor aparute in presa cu privire la faptul ca STS i-ar fi instalat ilegal lui Traian Basescu un telefon special in sediul de campanie.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca situatia privind instalarea de STS a unei linii telefonice secretizate la sediul de campanie al presedintelui suspendat inca nu este "complet lamurita" chiar daca a avut o discutie cu Directorul Serviciului de Telecomunictii Speciale, transmite Realitatea TV.

"Am avut o discutie pe acest subiect cu domnul Opris. Situatia nu e, din punctul meu de vedere, complet lamurita sub aspect legal. Inteleg ca si Comisia de Aparare din Senat, cel putin, a deschis o discutie sau o cercetare, cere explicatii ca sa lamureasca aceasta situatie. Sunt un partizan vechi si foarte hotarat al controlului parlamentar, asa cum scrie, de altfel, si in Constitutie, asupra tuturor serviciilor si, in foarte scurta vreme, cand voi avea toate elementele, va voi comunica o decizie in aceasta privinta", a spus Antonescu.

Acesta a mentionat ca "daca se va impune, se va convoca CSAT-ul pentru lamurirea situatiei. Conform legislatiei in vigoare, presedintele suspendat are drepturi minime: paza, protectie si resedinta de protocol si toate drepturile si obligatiile unui cetatean european.