"Nu e de competenta poporului roman sa decida in cazul unui Parlament bicameral sau unicameral", a declarat lulni seara, la B1TV, deputatul PSD Victor Socaciu, care a spus ca "romanii nu pot decide o chestiune atat de tehnica", ci numai parlamentarii.

El considera ca referendumul din 2009 "a fost o porcarie, un populism exacerbat".

"Nu e de competenta poporului roman sa decida daca Parlamentul este unicameral sau bicameral. Romanii nu pot decide o chestiune atat de tehnica, este o chestiune a unui Parlament, a unor oameni care stiu despre ce e vorba.E o chestiune a elitei. In marile societati nu mai exista alegerea presedintelui asa la indemnana unui popor, ci la indemana Parlamentului. La noi e semi-prezidential", a mai spus Socaciu.

In replica, Partidul Identitatea Romaneasca din Italia cere demisia acestuia: "Declaratia susnumitului menestrel parlamentar al Romaniei demonstreaza un profund dispret fata de cei care l-au imputernicit sa-i reprezinte in forul

legislativ al tarii. In aceeasi masura, 'onorabilul' Socaciu este intruchiparea inculturii generale si politice, a recunoasterii unui minim de notiuni institutionale, a diferentelor intre diversele forme si sisteme guvernamentale si parlamentare, a Constitutiei Romaniei si a drepturilor fundamentale ale cetatenilor romani".