Peste 5.000 de persoane s-au adunat, marti seara, in Piata Sfatului din Brasov, la un miting USL pentru demiterea lui Traian Basescu, iar actiunea a inceput cu un concert sustinut de Ducu Bertzi, care la finalul recitalului a facut o gafa si i-a indemnat pe brasoveni sa voteze "nu" la referendum, relateaza Mediafax.

Mitingul USL a inceput la ora 18.00, la actiunea din Piata Sfatului fiind prezente si cateva sute de persoane din judetele invecinate, in special din Sibiu, Harghita si Covasna.

Manifestatia impotriva lui Traian Basescu a inceput cu un concert sustinut de Ducu Bertzi, care insa la finalul recitalului a facut o gafa si i-a indemnat pe brasoveni ca in 29 iulie sa voteze "Nu".

O parte dintre participanti poarta tricouri albe pe care scrie "DA, romanii cu mii si sute iti spun Basescu, du-te", "DA, sa traim bine, dar fara tine". De asemenea, ei au venit cu steaguri si cu pancarte pe care scrie "Jos Basescu", "Da, vreau demiterea", "Parlamentari, salvati Romania", "Ti-a taiat salariul, taie-i si tu mandatul", "A alungat medicii din tara, alunga-l si tu pe el".

Cateva zeci de jandarmi si politisti asigura paza atat in Piata Sfatului, cat si pe strazile din jurul centrului vechi, fara a se inregistra incidente.

Cantaretul Ducu Bertzi a fost colaborator al Securitatii, pentru ca nu s-a opus solicitarii ofiterilor de la acea vreme de a-si pune garsoniera in care locuia la dispozitia acestora si nu exista dovada unor presiuni, motiva, la inceputul lunii mai, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) decizia luata in acest sens, potrivit Mediafax.

Astfel, arata CAB, Bertzi a fost recrutat in 28 aprilie 1988 de Securitatea Municipiului Bucuresti, in calitate de gazda a unei case de intalniri avand numele conspirativ "Victoria".