Presedintele interimar Crin Antonescu sustine ca va mai participa la mitinguri, in perioada campaniei pentru referendumul din 29 iulie, pentru a-i indemna pe cetateni sa participe la vot, indiferent de optiunea pe care o au, relateza Agerpres.

"Cu siguranta. O data pentru ca daca domnul Traian Basescu isi inchipuie ca este calificat in a da norme despre cum trebuie sa se comporte in materie de implicare in campanie presedintii, se insala. Daca isi inchipuie, in al doilea rand, ca are a-mi spune mie ce sa fac, se insala si mai rau. In al treilea rand, pentru ca socotesc ca nu incalc nu doar vreo lege, nici macar o regula nescrisa a statutului fie si al unui presedinte interimar - atata vreme cat ma pronunt, fie si in cadrul unui miting, pentru participarea cetatenilor la referendum. Daca voi dori, ma voi duce, daca nu, nu. Dar ma voi mai duce fara niciun fel de indoiala la unul sau doua mitinguri", a declarat Antonescu, la RRA, intrebat daca va mai participa la alte mitinguri, in perioada in care asigura interimatul Presedintiei.

El a precizat ca mesajul pe care-l va transmite la mitingurile la care va mai merge va fi acela ca cetatenii Romaniei sa participe, indiferent de optiunea pe care o au, la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

Duminica trecuta, presedintele interimar a participat la un miting organizat la Timisoara.