Presedintele filialei judetene Iasi a PSD, primarul Gheorghe Nichita, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca a decis schimbarea datei mitingului USL care trebuia sa aiba loc sambata pentru duminica, in Piata Unirii, motivand ca astfel a dorit sa evite incidente neplacute intrucat in aceeasi zi se desfasura si mitingul PDL, transmite Agerpres.

"Mutam mitingul pe 22 iulie, la ora 10,00, in Piata Unirii, si lasam mitingul PDL sa se desfasoare pe 21 iulie in Piata Palatului Culturii. Astfel nu mai lasam presedintelui suspendat posibilitatea sa incite la violente", a afirmat Gheorghe Nichita, care este si copresedinte al USL la nivel judetean.

El a sustinut ca a luat aceasta decizie dupa ce l-a vazut pe presedintele suspendat Traian Basescu cand declara 'poate punem de-o bataie' atunci cand si-a exprimat opinia despre organizarea a doua mitinguri de mare amploare la o distanta de 500 de metri.

'Ma pune pe ganduri ca nu e departe de a fi instigare la violenta', le-a spus jurnalistilor Gheorghe Nichita, explicand inca o data ca USL a depus cererea de autorizare a mitingului pentru 21 si 22 iulie inca de pe 4 iulie, in timp ce PDL a depus solicitarea pe 6 iulie.

PDL, desi va fi singurul partid care va organiza miting sambata, la Iasi, nu-si va putea schimba locul actiunii de la Palatul Culturii in Piata Unirii, unde a dorit sa isi desfasoare initial evenimentul, deoarece a fost emisa deja autorizatia.

'Noi avem autorizatie pentru miting pe 21 si 22 iulie. Pe 21 vom incepe montarea scenei in Piata Unirii, vor fi montate si mesh-urile. Nu cred ca presedintele suspendat Traian Basescu va dori sa apara la mitingul PDL cu sigla USL in spate', a afirmat Gheorghe Nichita.

El a anticipat o prezenta de aproximativ 25.000 de persoane la mitingul care urmeaza sa se desfasoare duminica in Piata Unirii. Conform lui Gheorghe Nichita, la manifestare sunt asteptati presedintele interimar Crin Antonescu si premierul Victor Ponta.

Liderul PDL Iasi, senatorul Dumitru Oprea, a declarat ca 'USL a dat dovada de intelepciune' atunci cand a decis sa schimbe data mitingului.