Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost convocat pentru marti, la ora 13:00, pentru a stabili ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei in care urmeaza sa fie dezbatute modificarile aduse legii privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, informeaza Agerpres citand-ul pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Am hotarat convocarea Biroului Permanent pentru maine, la ora 13:00, astfel incat miercuri, la ora 10:00, sa ne putem intruni in sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor, pentru a dezbate modificarile aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale. Avem Ordonanta de urgenta a Guvernului 38/2012, avem si o hotarare a Curtii Constitutionale referitoare la Legea privind modificarea art. 27 alin. (1) din Legea nr. 47/1992. Este de datoria noastra sa punem in acord aceste acte printr-o lege clara si cuprinzatoare", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, intr-un comunicat de presa.

Comunicatul precizeaza ca presedintele Camerei Deputatilor poate convoca Biroul Permanent in baza art. 32 din Regulamentul Camerei. Astfel, presedintele Camerei Deputatilor convoaca Biroul Permanent care, in temeiul dispozitiilor art. 66 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, precum si ale art. 31 alin. (1) lit. b) si art. 84 alin. (2) si (4) din Regulamentul Camerei Deputatilor, cere convocarea in sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor si intocmeste proiectul ordinii de zi pentru aceasta sesiune.