Traian Basescu a legat din nou suspendarea sa de independenta justitiei, acuzand "solidarizarea hotilor" din Parlament, in momentul in care "oameni extrem de importanti" precum Sorin Ovidiu Vintu, Corneliu Iacubov, fostul ministru al Agriculturii Muresan sau ex-premierul Adrian Nastase au fost condamnati si incarcerati.

"Prea multi politicieni din parlament nu au acceptat ideea ca nimeni nu e mai presus de lege (...) Solidaritatea hotilor s-a manifestat. Hotii din toate partidele si-au presat liderii din partid, doi lideri slabi, pusi ca sa fie manipulati" si care au ales suspendarea sefului statului, a declarat Basescu, intr-o intalnire online cu bloggeri si ziaristi din Republica Moldova.

Acelasi scenariu s-a intamplat si la suspendarea din 2007, cand se reusise izolarea, prin legislatie, a influentei politicului asupra justitiei, a sustinut Traian Basescu.

"Faptul ca am reusit sa izolez justitia de influenta politica a facut ca partidele sa reactioneze, asa cum vedeti, intr-un moment foarte nepotrivit pentru mine, pentru ca sunt un presedinte cu o popularitate erodata, dupa opt ani de mandat si trei de criza, dar asta nu inseamna ca nu o sa incerc sa castig referendumul", a comentat el.

"Este extrem de greu, e o misiune imposibila dar si eu sunt un politician imposibil, nu ma las pana nu vad ca am pierdut".

In ceea ce-l priveste pe Victor Ponta, Traian Basescu s-a intrebat daca nu cumva actualul prim ministru "si-a plagiat si anul nasterii".

"Omul asta poate fi chiar el insusi plagiat, atentie", a spus presedintele suspendat.