Presedintele interimar al PNL Bucuresti, Eugen Nicolaescu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca introducerea unei adaugiri politice in raportul pe Justitie realizat de Comisia Europeana, posibilitate indicata de ministrul Justitiei Titus Cortean, ar reprezenta un exces din partea Uniunii Europene, informeaza Mediafax.

"Cred ca (Titus Corlatean - n.r.) e bine informat, saptamana aceasta a fost la Bruxelles, probabil in urma discutiilor cu oficiali europeni a inteles ca ar putea avea loc asemenea modificari ale Raportului de Cooperare si verificare. [...] Daca s-ar introduce un asemenea capitol politic, din punctul meu de vedere, personal, ar fi un exces din partea UE pe care nu-l agreez", a declarat Eugen Nicolaescu.

Deputatul PNL a precizat ca Romania este un stat-membru al UE cu drepturi depline, care si-a indeplinit toate obligatiile fata de UE, conditii in care "daca UE vrea sa impuna conditii suplimentare, nu o poate face unilateral. Ar trebui sa faca intr-un dialog, sa informeze si orice masura care are ca scop o monitorizare mai exigenta sa poata avea loc ulterior. In acest moment nu cred ca asa ceva este si corect si legal", a spus Nicolaescu.

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a declarat, sambata, invitat la Antena 3, ca in raportul CE pe justitie ar putea exista si o "adaugare politica", urmare a evenimentelor recente din Romania.

Intrebat cum va fi afectat raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificate, prezentat pe 18 iulie, Titus Corlatean a declarat:

"Eu cred ca va exista o evaluare obiectiva, corecta, cu privire la partea de fond, progresele, masurile inregistate, inclusiv cele adoptate de Guvernul Ponta. [...] Pe aceasta parte va fi o evaluare obiectiva si se va consacra faptul ca a fost un progres. Pe de alta parte va exista o adaugare mai politica si, in mod clar, exista un risc de afectarea a concluziilor, de natura politica de aceasta data, care se va adauga la un document care ar fi trebuit sa fie strict tehnic. Tot ce s-a intamplat, aceasta campanie de denaturare, isi va spune efectele."