Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat pentru HotNews.ro ca nu a primit nici un document oficial din partea Comisiei Europene, prin urmare nu stie de nici o recomandare din partea oficialilor CE. "La Camera nu a sosit niciun document oficial de la Comisia Europeana si nu am informatii despre vreo recomandare. In masura in care vom primi un document in acest sens ii vom analiza recomandarile si le vom pune in aplicare daca sunt prevazute in Tratat (legislatia europeana - n.red).

Comisia Europeana a dat vineri publicitatii lista cerintelor Executivului european fata de Romania, anunta RFI. Acestea i-au fost adresate joi prim-ministrului Victor Ponta, astfel incat Romania sa continue a respecta standardele europene.

Este o lista care cuprinde cerinte punctuale si extrem de dure, printre care se numara: reinstaurarea regulii majoritatii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului, inlocuirea ministrilor cu probleme de integritate (caz in care se afla Ecaterina Andronescu), fara numiri la DNA si la Parchetul General in timpul interimatului lui Crin Antonescu, nici o gratiere prezidentiala (aluzie la Adrian Nastase) si demisia parlamentarilor incompatibili (exista doua cazuri - Sergiu Andon si Florin Pislaru).