Senatul se va reuni in sesiune extraordinara, marti, iar Camera Deputatilor se va reuni miercuri, pentru a decide in legatura cu legislatia privind referendumul, anunta Mediafax.

Presedintele Senatului, Petru Filip, a declarat, vineri, ca a solicitat convocarea Biroului Permanent al acestei Camere luni, la ora 13, pentru a se decide convocarea in sesiune extraordinara a plenului Senatului pentru marti, la ora 12.

"Se discuta legile referednumului, cea de la CC, si ce exista colateral pe legea referendumului", a precizat Filip.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca se va consulta cu presedintele Senatului, avand in vedere ca deputatii sunt cei care dau votul final in chestiunea legilor electorale, si va propune convocarea plenului Camerei pentru ziua de miercuri.

Totodata, Zgonea a precizat ca va avea o discutie inclusiv cu liderii grupurilor parlamentare, dupa ce a primit solicitarea premierului Victor Ponta cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pe subiectul legii referendumului.

In plus, Zgonea a mai precizat ca se va lua o ultima decizie cu privire la Codul de procedura civila, care trebuie redactat intr-o forma finala, de numerotare a textelor, dupa ce a fost adoptat in unanimitate la nivelul Camerei pentru ca acesta sa fie publicat in cel mai scurt timp in Monitorul Oficial.

La randul sau, senatorul PSD Toni Grebla, presedinte al Comisiei Juridice, a mai anuntat ca luni, incepand cu ora 13.00, Comisia va incepe lucrul pentru elaborarea rapoartelor la aceste legi.

Toni Grebla a precizat ca, in opinia sa nu va avea loc si o sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, intrucat singurele proiecte luate in discutie sunt cele privind referendumul, iar dupa aprobarea in Senat, legile vor merge la Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.