PSD si UNPR au depus actele la tribunal pentru formarea unei aliante politice de centru-stanga, a declarat vineri, pentru HotNews.ro, vicepresedintele UNPR Eugen Nicolicea. "Alianta reprezinta o coagulare a fortelor de centru stanga si are la baza protocolul semnat cu PSD care prevede colaborare parlamentara. In acte a fost denumita ACS (Alianta de Centru Stanga). Este o alianta politica, diferita de cea electorala dar dincolo de colaborarea in Parlament presupune si o sustinere reciproca in teritoriu pentru scrutinul din toamna", a explicat vicepresedintele UNPR.

Aceasta alianta nu presupune faptul ca UNPR va intra in componenta USL.

Alianta are la baza protocolul anuntat cu cateva luni in urma de PSD si UNPR pe proiectele legslative. Pe 2 mai presedintii PSD si UNPR, Victor Ponta si, respectiv, Gabriel Oprea, au semnat un protocol pentru sustinerea Guvernului USL.

Protocolul cuprinde cinci puncte: votul UNPR pentru investirea Guvernului Ponta, colaborare intre grupurile parlamentare ale PSD si UNPR, instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari in actuala sesiune legslativa, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur si asigurarea unei majoritati confortabile la masurile Guvernului Ponta privind cresterea salariilor, a pensiilor si ridicarea nivelului de trai.

Amintim ca la suspendarea presedintelui Traian Basescu au aparut informatii neconfirmate oficial potrivit carora ca UNPR a conditionat votul de obtinerea a circa 20 de mandate de parlamentari la urmatoarele alegeri legislative.

Liliana Minca de la UNPR a confirmat informatia la Romania TV si a afirmat ca formatiunea din care face parte va sustine in Parlament "orice masura destinata sa refaca puterea de cumparare" a romanilor.