Vicepresedintele PDL Raluca Turcan i-a cerut joi premierului Victor Ponta sa anuleze ordonanta de urgenta privind reducerea atributiilor Curtii Constitutionale si pe cea privind modificarea Legii referendumului, iar in caz contrar sa isi dea demisia, potrivit Agerpres.

"Ii cerem lui Victor Ponta sa anuleze de urgenta toate ordonantele neconstitutionale, in caz contrar ii solicitam demisia. Este vorba despre ordonanta care restrange atributiile CCR si cea care modifica Legea de organizare a referendumului. Premierul Ponta a ales sa minta. Dupa ce a spus ca va respecta legea, a spus ca Guvernul nu poate da o ordonanta de urgenta. Nimic mai fals. Potrivit Constitutiei, Guvernul poate sa adopte ordonante de urgenta si in cinci zile Parlamentul se reuneste in sesiune de urgenta si dezbate ordonanta", a afirmat Raluca Turcan intr-o conferinta de presa. Ea a sustinut ca Ponta "minte in strainatate si in Romania incalca legea in continuare".

"La Bruxelles el a fost nevoit sa promita ca va respecta legea in Romania si ca referendumul se va desfasura in acord cu decizia CCR, adica se asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unu dintre alegatorii inscrisi in listele electorale. Colegii din USL insa l-au contrazis astazi toata ziua pe Ponta si au spus ca referendumul nu are nevoie de pragul de validare impus de CCR", a spus vicepresedintele PDL.