Grupul europarlamentar Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (S&D, grup din care face parte PSD) va accepta orice decizie a Comisiei Europene in urma analizei pe care executivul european urmeaza sa o faca saptamana viitoare asupra situatiei politice din Romania, a declarat miercuri, la Bruxelles, liderul acestui grup, Hannes Swoboda, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul roman Victor Ponta, transmite Agerpres.

"Sa lasam Comisia sa-si finalizeze analiza. Noi vom accepta orice decizie", a spus Hannes Swoboda, care a adaugat ca executivul european nu are inca toate datele problemei.

Totodata, liderul S&D a atras atentia ca sunt multi colegi in Parlamentul European care afecteaza imaginea Romaniei prin declaratiile pe care le fac.

Premierul Victor Ponta a afirmat, in aceeasi conferinta de presa, ca in Romania legea este respectata.

"Vreau sa le spun domnilor Barroso si Van Rompuy maine ca statul de drept si ordinea constitutionala in Romania au fost si vor fi respectate", a afirmat premierul roman.

El a adaugat ca Romania nu a aderat la UE doar din punct de vedere juridic, ci respecta toate valorile Uniunii Europene.

Vom reveni cu amanunte