Primul-ministru Victor Ponta va efectua o vizita oficiala la Bruxelles miercuri si joi. Premierul se va intalni, printre altii, cu presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit agendei premierului anuntata de biroul de presa al Guvernului.

Ponta se va intalni si cu Hannes Swoboda, membru al Parlamentului European, cu Dacian Ciolos, comisar european pentru Agricultura si cu Serghei Stanisev, presedintele PES.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara ca se va intalni in perioada urmatoare cu partenerii europeni si internationali pentru de demonta "o campanie ticaloasa de denigrare a Romaniei", in special in ceea ce priveste intentia de subordonare a justitiei de catre actuala putere, scrie Agerpres.

"Am aflat ca este o campanie de denigrare a Romaniei. (...) Ma voi duce si voi da raspunsurile la toate acuzatiile pe care PDL si PPE le-au adus Romaniei in ansamblu. Daca exista o singura ordonanta, o singura lege considerata de partenerii nostri europeni ca fiind neconforma (...), ne consultam cu liderii europeni", a spus premierul intr-o conferinta de presa.