"Dreptul romanilor din diaspora de a-si exprima votul la referendumul privind demiterea Presedintelui Basescu este unul garantat si nu va fi restrans sub nicio forma", anunta marti PSD intr-un comunicat. Anuntul vine dupa ce Marian Mocanu, liderul organizatiei PSD din Italia, ceruse ca romanii din diaspora sa nu isi poata exercita dreptul la vot la referendumul din 29 iulie. "Punctul de vedere exprimat de Marian Mocanu este unul strict personal si nu reflecta in niciun fel pozitia oficiala a PSD. Dimpotriva, PSD se delimiteaza de o astfel de opinie si o respinge in mod categoric", precizeaza social-democratii, in comunicatul citat.

"PSD ii indeamna pe toti romanii, din tara si de peste hotare, sa se prezinte pe 29 iulie la referendum si sa isi exprime in mod legitim alegerea, indiferent care este optiunea lor de vot", se mai arata in comunicat.

"Vreau sa reamintesc si faptul ca Diaspora voteaza in afara Romaniei, influentand viata romanilor care traiesc in tara, fara ca votul nostru sa aiba vreun efect asupra noastra, a celor care traim in strainatate. Din aceste motive consider ca nu are sens existenta unor parlamentari alesi in afara Romaniei si vom cere suspendarea votului romanilor din Diaspora pentru alegerile Parlamentare din Romania, precum si eliminarea locurilor de parlamentari pentru diaspora", declarase Marian Mocanu, citat de Gazeta Romaneasca.