Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat marti dimineata ca il va imputernici pe vicepresedintele acestui for, Petru Filip, sa preia interimatul la conducerea Camerei Superioare a Parlamentului. ''Voi semna imputernicire pentru vicepresedintele Petru Filip ca presedinte interimar la Senat'', a declarat Crin Antonescu, potrivit Agerpres, care citeaza Antena 3. Petru Filip este senator PSD, partid la care a trecut in luna aprilie, dupa ce a parasit PDL.

Petru FilipFoto: AGERPRES

Crin Antonescu renunta temporar la functia de presedinte al Senatului pentru a asigura interimatul in functia de presedinte al Romaniei, dupa ce Traian Basescu a fost suspendat de Parlament.

Intrebat cand va prelua interimatul la Cotroceni, Crin Antonescu a evitat sa dea un raspuns exact: ''Putin mai incolo, dupa ce vom avea toate documentele''.

Crin Antonescu va prelua marti functia de presedinte interimar al Romaniei.

Curtea Constitutionala a decis luni seara ca procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu a fost respectata si ca se justifica interimatul lui Crin Antonescu in functia de sef al statului.