Comentand asupra parerilor exprimate de lideri de frunte ai Partidului Popular European cu privire la evolutiile din Romania, Sir Graham Watson, seful Partidului European Liberal si Demorati (ELDR), ii acuza pe populari ca folosesc o dubla masura atunci cand vine vorba de guvernele si liderii de dreapta si acuza o lovitura de stat in cazul socialistilor si liberalilor din Romania.

"Oare nu PPE este acelasi partid care l-a sprijinit Berlusconi, cand acesta a incalcat toate normele politice si constitutionale din Italia? Nu este acelasi PPE care-l sprijin acum pe Borissov si Saakasvili in dauna normelor democratice din tarile lor? Si nu deputatii europeni ai Partidul Popular European l-au primit pe Viktor Orban cu aplauze la Strasbourg in ciuda masurilor anti-constitutionale luate de acesta?", a declarat sir Watson.

Acesta mai spune ca PPE a tacut atunci cand Traian Basescu a schimbat legea din Romania pentru ca un referendum sa nu poata fi validat decata daca s-au prezentat la urne 50%+1 din cei cu drept de vot, fata de 50% din cei care au votat. "E suficient sa ne uitam la nominalizarile facute la CC si la candidatii pe care i-a repins Basescu pt a constata ca el a politizat institutia... Pentru a restaura democratia este necesar acum sa se schimbe din nou legea", spune liderul liberal democratilor europeni.

Integral pe EurActiv.ro