Vicepresedintele social-democrat al Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc sustine ca nu Angela Merkel l-a sunat pe Traian Basescu, ci presedintele i-a telefonat cancelarului german pentru a se milogi.

Viorel HrebenciucFoto: AGERPRES

"Nu Angela Merkel l-a sunat pe Basescu, ci Basescu a sunat-o pe Merkel ca sa se milogeasca de ea, cum a facut si la alte cancelarii europene dar nu a primit raspuns", a sustinut acesta.

Viorel Hrebenciuc a facut aceste declaratii in deschiderea comitetului executiv al PSD, in care Victor Ponta a respins criticile formulate de cancelarul Angela Merkel, sustinand ca Traian Basescu este sutinut de crestin-democratii din Germania deoarece acestia "au vrut tot timpul taieri, taieri, austeritate si lideri autoritari care impun cu forta solutii".

"Tot acest atac mizerabil declansat de PDL si Traian Basescu nu impotriva noastra, ci impotriva Romaniei, ne afecteaza, e evident", a comentat premierul Victor Ponta, precizand ca datoria actualei conduceri a Romaniei este sa explice "cu calm" europenilor realitatile interne.