Seful Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni ca presedintele suspendat Traian Basescu s-a dus la CCR pentru ca "are o mare problema cu interimatul si nu doreste sa existe un presedinte interimar pe care sa nu-l poata controla, de genul lui Vasile Blaga".

Intrebat daca va merge la sedinta CCR, Antonescu a raspuns ca nu, pentru ca "a trimis in calitate de presedinte al Senatului toata documentatia, punctul de vedere institutional care i-a fost solicitat".

"Nu eram obligat, nici n-am tinut sa merg acolo in fata Curtii. Cred ca lucrurile sunt foarte clare si nu putem avea dubii asupra verdictului pe care Curtea il va da. Cred ca si dl Basescu stie", a declarat presedintele PNL.

Antonescu a sustinut, insa, ca era dreptul sefului statului sa participe la sedinta CCR, pentru ca era petentul.

"Dansul facuse sesizarea si, daca ma intrebati, cred ca dl Traian Basescu nu e deloc incantat de aceasta suspendare. Cred ca a vrut sa obtina sau ar vrea sa obtina de la Curte fie invalidarea suspendarii, fie invalidarea alegerii celor doi presedinti ai Camerelor. Pentru ca dl Traian Basescu are, in mod evident, o mare problema cu interimatul", a spus el.

Antonescu s-a referit si la faptul ca CCR a decis sa se reuneasca luni.

"In mod normal, Curtea Constitutionala, ai carei membri se aflau in ziua de vineri in Romania, in Bucuresti, unde va aduc aminte ca au judecat pana spre orele 14.00 o speta, stiau foarte bine ca urma la cateva ore o sedinta care era destul de probabil sa duca la suspendare, sedinta s-a terminat nu foarte tarziu, nu s-a terminat la 3 noaptea, s-a terminat spre ora 21.00, Curtea se putea reuni si in acea seara, pentru ca este vorba de vacanta celei mai inalte functii in stat, nu a facut-o. Nu a facut-o nici sambata dimineata, nici sambata dupa-amiaza, nici duminica toata ziua, evident este dreptul Curtii, aici nu avea termen, cand aveam dreptul sa cerem un termen Curtii, l-am cerut, aici nu aveam acest drept, e decizia Curtii cand se reuneste", a aratat liderul PNL.

El a insistat ca Traian Basescu a mers la CCR pentru ca "are o problema cu interimatul" si ca "doreste sa faca pe dracu in patru sa nu existe un presedinte interimar pe care sa nu il poata controla".

"Traian Basescu a vorbit despre un weekend pe care il va petrece in mijlocul familiei si stiti cu toti ca nu l-a petrecut in mijlocul familiei, ci tot la vechiul loc de munca. Iarasi este problema domniei sale, dar m-ati intrebat ce cred. Cred ca Traian Basescu doreste sa faca pe dracu in patru, cum se spune in popor, daca tot e suspendat, sa nu existe un interimar pe care sa nu-l poata controla, de genul domnului Vasile Blaga", a declarat Antonescu.

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat luni ca doreste sa prezinte viziunea sa Curtii Constitutionale cu privire la evenimentele de saptamana trecuta, punctand ca trebuie sa se inteleaga ce s-a intamplat in ansamblu, ci nu fragmentat.

"N-as fi vrut sa nu ramana direct punctul de vedere al presedintelui legat de ce s-a intamplat saptamana trecuta si cred ca este important chiar pentru istoria noastra", a explicat Basescu, la intrarea in Palatul Parlamentului, motivand astfel prezenta sa la sedinta CCR.