Democrat-liberalii vor organiza in urmatoarele saptamani trei mitinguri "pentru sustinerea democratiei, a statului de drept si a institutiilor", ce vor avea loc la Cluj, Iasi si Bucuresti, a anuntat luni presedintele PDL, Vasile Blaga, la finalul sedintei Colegiului Director National Extraordinar. Acesta a mai anuntat ca va pleca in cursul zilei la Bruxelles, pentru a prezenta situatia din tara.

"Am stabilit sa organizam in perioada urmatoare trei mitinguri in tara: primul, sambata la Cluj; urmatoarea sambata, la Iasi si joi, 26 iulie, in Bucuresti; sunt mitinguri pentru a sustine democratia, statul de drept, institutiile lui care au fost atacate atat de virulent in aceasta perioada de catre USL", a spus Blaga.

"Astazi voi pleca la Bruxelles, unde voi incerca sa prezint destul de obiectiv situatia din tara (...) Nu pot sa nu remarc rezultatele deja extrem de palpabile ale crizei din tara: cursul leului, reactia investitorilor. Din pacate, rezultatul tuturor acestor faradelegi si incalcari ale regulamentelor, legilor si Constitutiei nu au dus decat la adancirea crizei, la scumpirea vietii, la caderea leului si pana la urma si la o viata tot mai grea pentru romani", a mai spus liderul PDL.

Intrebat daca la aceste mitinguri va participa si presedintele suspendat Traian Basescu, Blaga a precizat ca strategia finala va fi stabilita miercuri, dupa deciziile de luni si marti ale Curtii Constitutionale, si de PDL si de Traian Basescu.