Plenul Parlamentului se va reuni la ora 17,00 pentru a discuta suspendarea presedintelui Traian Basescu, considerand ca procedura de consultare a Curtii Constitutionale a fost indeplinita, a declarat vineri seful Senatului, Crin Antonescu, desi avizul acestei institutii nu a fost inca prezentat.

"Procedura de consultare fiind din punctul nostru de vedere indeplinita, am stabilit ora sedintei si am trimis instiintarea catre dl presedinte Traian Basescu azi, la ora 17", a precizat acesta.

Crin Antonescu a adaugat ca, daca pana la ora inceperii sedintei apare avizul Curtii, acesta "va fi luat in considerare"".

Liderul PNL a sustinut ca Parlamentul poate stabili un termen in care Curtea Constitutionala se poate pronunta doar in acest caz "exceptional", al suspendarii presedintelui, deoarece "teoretic, Curtea ar putea amana sine die" un astfel de raspuns.

Termenul stabili de Parlament pentru avizul Curtii era vineri, ora 12,00.

In opinia sa, prevederea potrivit careia Parlamentul se reuneste in termen de 24 de ore dupa primirea avizului Curtii indica "un termen maxim" si nu unul minimal.

Crin Antonescu a mai spus ca toti parlamentarii PNL, cu exceptia Mihaelei Popa, care se afla in SUA, vor fi prezenti si vor vota pentru suspendarea presedintelui.

"Nici la PSD nu se inregistreza decat una sau doua absente", a adaugat acesta.