Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat la RFI ca presedintele Senatului Crin Antonescu "probabil ca-l va gratia pe Adrian Nastase, daca va ajunge presedinte interimar al Romaniei, dupa eventuala suspendare a lui Traian Basescu".

"Crin Antonescu probabil ca-l va gratia pe Adrian Nastase, daca va ajunge presedinte interimar al Romaniei, dupa eventuala suspendare a lui Traian Basescu. Scandalurile din aceste zile de la Bucuresti se vor reflecta dezastruos in raportul pe justitie al Comisiei Europene si vor exista efecte si asupra intrarii in Schengen. Romania redevine elevul codas al Europei si va fi aratata din nou cu degetul ca un popor barbar", a declarat Preda la RFI.

Intrebat joi pe holul parlamentului, dupa sedinta comuna extraordinara, despre acest subiect, Antonescu a declarat ca daca va fi cazul sa ajunga presedinte interimar isi va exercita functia "discret" si ca acesta este doar un subiect dintre cele care apar "cand se apasa pe buton".

"Sunt elemente simple, nu stiu cat de eficiente ale dotarii propagandistice de la unitatea de propaganda. (...) O asemenea tema, o asemenea diversiune, daca o sa observati, este reluata de 7-8 jurnalisti, comentatori din diferite posturi de TV sau publicatii atunci cand se apasa pe buton", a replicat Antonescu.

In opinia lui Cristian Preda, toate actiunile USL din ultimele zile se vor reflecta negativ in raportul MCV din aceasta luna: "Eu cred ca e deja dezastru! Ce s-a intamplat in ultimele zile, indiferent ce va veni de acum incolo, ceea ce s-a intamplat deja ne duce cu multi ani inapoi. E pacat, pentru ca si institutiile noastre si cetatenii au avut de indurat foarte multe eforturi, pentru a ajunge intr-un punct in care eram gata-gata sa intram in ordine, sa avem un statut perfect egal cu al celorlalte tari si de acum, ce s-a intamplat e teribil!".