Incercarea de suspendarea presedintelui este un abuz de putere care merita a fi comentat si contestat la modul foarte serios. Noi cei ce reprezentam actuala opozitie si PDL ne vom opune prin toate parghiile parlamentare si democratice care le avem la indemana", a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltea (PDL) precizand ca singurele parghii la indemana opozitiei parlamentare "sunt de a lua cuvantul in plenul sedintei birourilor reunite si de a ne exprima pozitia prin argumente".

Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, prezent alaturi de Ioan Oltean, a firmat, intrebat daca PDL a negociat cu UDMR in privinta votului de suspendare a sefului statului: "Deocamdata nu stim nimic."

Liderul deputatilor PDL a acuzat actiunile USL de miercuri privind Curtea Constitutionala. "Ca sa vedeti ca ceea ce a zis azi dl Victor Ponta ca Parlamentul decide, Parlamentul face legi, Parlamentul este suveran in decizia politica. Pana la urma, e altceva. Guvernul a emis azi 2 ordonante, pentru prima data au fost date ordonante care au reglementari privind Constitutia. Asta este interzis", a afirmat Toader.

"Puteau sa vina in Parlament, sa intre prin procedura normala si finalizau aceste legi. Toate sunt facute cu un singur scop. Acest program pe minute, pe ore, pe secunde, il duc pana la capat. Asta este ceea ce doresc, sa avem o democratie in care noi suntem stapanii, noi hotaram ce este in tara si peste tot. Nu noi oamenii politici vom suferi, va suferi populatia", a avertizat democrat-liberalul.

"Nu vedeti? De 2 luni de zile, niciun fel de masuri economice, nimic, tot o sa fie. Nu vedeti cum sunt executiile bugetare, sunt mii de firme care au facut lucrari si nu sunt platite, ca sa mentinem deficitul bugetar. Noi ne batem in politica", a afirmat Toader.

"Acum am aflat si eu de ce a intarziat biroul permanent, pentru ca nu erau publicate numirile celor 2 alesi (in Monitorul Oficial - n.r.)", a adaugat liderul deputatilor PDL.