Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, va sesiza Parlamentul European cu privire la situatia politica din Romania. Declaratia a fost facuta in exclusivitate, marti la TVR Info, cand Macovei a invocat articolul 7 din tratatul privind Uniunea Europeana, care prevede ca drepturile unui stat membru pot fi suspendate, inclusiv dreptul de vot in Consiliu, atunci cand se constata nerespectarea legii si a democratiei.

"Art 7. din tratatul privind UE, care prevede ca drepturile unui stat membru pot fi suspendate, inclusiv dreptul de vot in Consiliu, atunci cand se constata incalcarea statului de drept, stat de drept inseamna respectarea legii si a democratiei, o astfel de decizie se poate lua, desigur, in situatii exceptionale, se poate lua la propunerea PE sau a Comisiei Europene, cu aprobarea PE; eu vreau sa cer acest lucru, tocmai pentru a-mi apara tara; daca am muncit ca sa intram in UE, impreuna cu toti romanii, trebuie sa ne aparam... o sa incep cu Parlamentul European, cu Comisia, deocamdata vorbesc cu comisari, cu toata lumea".

Monica Macovei a reiterat faptul ca ceea ce se intampla in Romania este foarte grav:"e colosala amenintarea; eu nu cred ca lumea intelege ce se intampla, trebuie sa lasam deoparte simpatiile si antipatiile; trebuie sa ne pastram fragila democratie, care inseamna respectarea legii si daca nu se poate altfel, iesim si in strada pentru asta....oamenii trebuie sa iasa in strada, cu flori ale, cu camasi albe, cu ce vor ei, dar nu putem sa acceptam...conteaza incalcarea legii, in fiecare minut de 20 de ore incoace ca sa acapareze puterea, ori oamenii astia in continuare vor face la fel, ii vor fura, ii vor minti, vor incalca legea si cu nea Ion si cu oricine altcineva".