Circa 200 de oameni au protestat calm marti seara linga sediul Guvernului. Oamenii au purtat pancarte cu mesaje anti-USL si anti-Ponta, ia la proteste si-au facut aparitia si Mihai Razvan Ungureanu sau Theodor Paleologu. HotNews.ro a transmis LIVE TEXT de la protest.

Foto:

Ora 21.49: Protestatarii scandeaza "Ponta nu uita, tu urmezi la Rahova!"

Ora 21.14: In Piata Victoriei au ramas in jur de 100 de oameni care scandeaza impotriva premierului: "Ponta reales la al XIV-lea Congres!". Manifestantii mai scandeaza lozinci la adresa ICR, CCR si a justitiei.

Ora 20.54: Protestatarii ii cer demisia lui Victor Ponta si strica "Copy-Paste!" Soferii care trec pe strada claxoneaza in semn de solidaritate cu protestatarii.

Ora 20.45:Theodor Paleologu a ajuns in Piata Victoriei, unde in cursul serii a mai fost si Teodor Baconschi. Theodor Paleologu a declarat pentru HotNews.ro: "Veneam de la o emisiune la un post TV si ma duceam la o alta emisiune. Aveam 16 ani cand a fost Piata Universitatii, tatal meu a fost ambasadorul golanilor. Nu pot rezista sa nu fiu alaturi de mediul academic, de intelectuali, de oameni de cultura, pentru ca ei sunt aici. Ei sunt mai degraba colegii mei, decat colegii de partid".

Ora 20.40: In Piata Victoriei a ajuns si regizorul Stere Gulea, care a declarat urmatoarele referitor la ce se intampla in Parlament: "Nu va lasati pacaliti de oamenii astia, ca tara nu este a lor. Nu am pomenit asa ceva de cand ma stiu".

Ora 20.35: Jandarmii au intervenit si le-au spus protestatarilor "sa isi pastreze demnitatea", prin avertizare sonora, dupa ce acestia i-au huduit pe reporterii Antena 3.

Ora 20.30: O echipa a Antenei 3 a ajuns in Piata Victoriei, iar protestatarii au inceput sa huiduie reporterii televiziunii: "Antena 3, niste catei!", "Rusine!", "Hotii", sunt cateva dintre scandarile protestatarilor.

Ora 20.25: O parte dintre protestatari au plecat din Piata Victoriei, unde au mai ramas in jur de 150 de manifestanti.

Ora 20.20: Manifestantii sustin ca un protestatar a fost bruscat, ridicat de jandarmi si dus la o sectie de Politie

Ora 20.10: Jandarmii i-au somat pe manifestanti sa parasesca scuarul din fata guvernului si sa treaca pe trotuar, in caz contrar amenintand cu luarea masurilor legale. La fata locului au ajuns aproape 30 de jandarmi.

Piata Universitatii 2

FOTOGALERIE Piata Universitatii

Ora 19.45: Manifestantii dau ture prin Piata Victoriei. In Piata Universitatii, manifestantii striga "Presedintele dement suspendat de Parlament"

Ora 19.42: Jandarmii nu-i lasa pe manifestanti sa treaca prin fata Guvernului, invocind faptul ca nu au autorizatie

Ora 19.40: Protestatar din Piata Victoriei: "Daca vezi la tv numai manelisti si politicieni smecheri, tentatia e sa faci la fel"

Ora 19.35:La Piata Universitatii s-au strins circa zece oameni in fata Teatrului National si scandeaza impotriva lui Traian Basescu. "Basescu la puscarie!", "Presedintele dement, suspendat de Parlament!", Nu va fie frica, si Basescu pica", "Betivul din Palat sa fie condamnat" - cateva dintre scandarile celor aflati in Piata Universitatii.

Ora 19.25: Mihai Razvan Ungureanu a ajuns in Piata Victoriei: "Sint solidari cu cei care sint aici. M-am saturat"

Ora 19.20: Numarul protestatarilor a crescut pina la 200. "Am iesit in strada pentru ca in Romania a inceput sa fie premiata hotia si lenea", spune un manifestant

Protestatari in Piata Victoriei

Protestatari in Piata Victoriei

Foto: Hotnews

Citeva dintre mesajele purtate de protestatari:

  • Vrem o tara ca afara
  • Eu citez, nu plagiez
  • Pe aici nu se trece
  • Ce faci cu viitorul meu?
  • USL = totalitarism
  • Ponta si USL = dictatura
  • Jos mafia USL-ista!