Peste 20 de primari care au candidat si au fost alesi din partea Miscarii pentru Botosani, formata din PDL, PNTCD si PER, au devenit sau vor deveni membri ai Partidului National Liberal, a declarat marti, pentru Agerpres, presedintele filialei teritoriale Botosani a PNL, Florin Turcanu.

Potrivit acestuia, transferul primarilor de la Miscarea pentru Botosani la PNL este posibila fara ca acestia sa isi piarda mandatul, in conditiile in care alianta electorala Miscarea pentru Botosani in numele careia au candidat nu mai exista.

"Am avut discutii cu primarii din 23 de localitati si ei si-au aratat disponibilitatea de a face parte din echipa din care face parte si presedintele Consiliului Judetean. In cel mai scurt timp, vom iesi public sa spunem acest lucru. Din 28 de primari ai Miscarii pentru Botosani, am avut discutii cu 23. Cu restul de cinci nu am vrut eu sa am discutii", a afirmat Turcanu.

Liderul local al PNL, care este si presedinte al Consiliului Judetean, sustine ca prin transferul primarilor Miscarii pentru Botosani, PNL va avea 50 de primari.

Miscarea pentru Botosani a fost o alianta electorala constituita pentru alegerile locale din 10 iunie si formata din Partidul Democrat Liberal, Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Partidul Ecologist Roman.