Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blogul sau ca societatea se confrunta cu o "tentatie totalitara", USL incercand sa obtina cotrolul total al scenei politice inainte de alegeri si sa acapareze "pozitii institutionale - Avocatul Poporului, CCR, sefia celor doua Camere, presedintia ¬ care sa permita USL controlul tuturor parghiilor care ar putea incetini drumul spre monopolizarea puterii".

"Declaratiile din ultimele zile ale liderilor USL vadesc insa o alta intentie: aceea de a folosi sesiunea convocata azi pentru a acapara pozitii institutionale - Avocatul Poporului, CCR, sefia celor doua Camere, presedintia - care sa permita USL controlul tuturor parghiilor care ar putea incetini drumul spre monopolizarea puterii," scrie Preda, intr-o postare intitulata "O zi importanta".

"Trebuie subliniat foarte apasat ca USL vrea un control total al scenei politice inainte de alegeri. Scrutinul ar urma sa confirme - la fel ca in comunism - un aranjament al partidului care a acaparat statul. La 22 de ani de la caderea lui Ceausescu, societatea se confrunta din nou cu tentatia totalitara", afirma prim-vicepresedintele PDL.