Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu i-a reprosat presedintelui PDL, Vasile Blaga, declaratiile la adresa sa, afirmand ca "nu mai este copil nici macar in politica". Intrebat daca la intalnirea de la Parlament cu presedintele PDL i-a reprosat declaratiile la adresa sa, Ponta a negat, sustinand ca nu a auzit aceste afirmatii. "Daca va uitati putin la parul meu care se albeste in ultimele 50 de zile as vrea, dar nu mai sunt copil nici macar in politica", a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, referindu-se la propunerea premierului Victor Ponta ca atat el, cat si presedintele tarii sa demisioneze pentru a fi convocare alegeri anticipate parlamentare si prezidentiale, ca "Asa este cand lasi copiii sa conduca tara. Pana la urma, domnul Ponta arunca inca o petarda, in incercarea evidenta de a ascunde gunoiul sub pres si a nu raspunde de furt, de plagiat", sustinea Blaga, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta propusese anterior ca atat el, cat si presedintele Traian Basescu sa demisioneze pentru a declansa alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate, spunand ca spera ca seful statului va fi de acord cu aceasta varianta: "Acest moment de blocaj nu poate fi solutionat, pana la urma, nici de Parlament, nici de Curtea Constituttionala, ci doar de cei care au cu adevarat dreptul, si anume de cetateni. Pana la urma sa spuna ei: il vrem pe Traian Basescu sau il vrem pe Victor Ponta cu Crin Antonescu. Problema este daca ne lasa Curtea Constitutionala sa ajugem sa ii intrebam pe cetateni. Eu as face o alta propunere pentru presedintele Basescu: daca demisionam amandoi si mergem la oameni, ei pot sa decida. Insa presedintele sta ascuns acolo la Cotroceni si zice: nu, intai sa va dati voi toti demisia, eu nu plec niciodata! In mod onest si sincer, putem sa aveam o asemenea solutie, a intoarcerii la oameni: Pleaca si primul-ministru, dupa care oamenii decid prin vot", a afirmat spus Ponta, la Antena 3.

El a asigurat ca in momentul in care presedintele Basescu demisioneaza, si Guvernul USL va demisiona, astfel incat sa fie organizate alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate: "Din punctul meu de vedere, daca presedintele accepta, putem amandoi sa ne punem demisia pe masa si sa mergem ca oamenii sa decida", a spus Ponta.

Blaga a opinat, luni, referindu-se la propunerea lui Victor Ponta, facuta duminica seara la o emisiune a postului Antena 3, de a demisiona impreuna cu presedintele Traian Basescu pentru a se organiza alegeri anticipate, ca aceasta reprezinta 'o petarda' si o incercare de a nu raspunde pentru plagiat.

'Asa este cand lasi copiii sa conduca tara. (...) Pana la urma, domnul Ponta arunca inca o petarda in incercarea evidenta de a arunca gunoiul sub pres si de a nu raspunde de furt, de plagiat. Despre asta este vorba, pentru ca pana la urma trebuie sa acopere si faptul ca nu a facut absolut nimic pentru economia romaneasca de doua luni de zile', a afirmat presedintele PDL Vasile Blaga luni, inaintea sedintei Biroului Permanent National.