Fostul ministru interimar al Educatiei (al carui mandat interimar de 45 de zile s-a incheiat la data de 30 iunie) l-a acuzat, luni, pe presedintele Traian Basescu de plagiat: "O sa il intrebam si pe domnul Basescu daca atunci cand a facut masterat in Norvegia si era deputat in Parlamentul Romaniei... daca nu cumva a plagiat". Declaratia a fost facuta luni dimineata, in fata sediului ANI, unde Pop a fost convocat. La scurt timp, Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni in care a anuntat ca nu a absolvit niciodata un masterat si o astfel de diploma nu se regaseste in CV-ul sau. Ulterior, Liviu Pop a declarat, la Antena 3: "Nu stiu exact, stiu ca in ultimul timp toata lumea acuza pe toata lumea. Am lansat aceste afirmatii plecand de la ceea ce am vazut si eu in CV-ul presedintelui."

Declaratiile lui Liviu Pop (la Antena 3):

Nu mai am ce sa declar pe tema aceasta.

Este poate o coincidenta sa fii deputat in Parlamentul Romaniei si sa ai timp de 3 luni cursuri platite de statul norvegian.

Cursurile de management in general se finalizeaza cu diplome in baza unor lucrari.

Nu stiu exact, stiu ca in ultimul timp toata lumea acuza pe toata lumea. Am lansat aceste afirmatii plecand de la ceea ce am vazut si eu in CV-ul presedintelui.