Teodor Baconschi s-a declarat dezamagit de rezultatul votului obtinut pentru functia de prim-vicepresedinte al partidului, spunand ca "a fost o prea mare competitie" pentru acest post si parasind lucrarile.

"Pe locul meu a fost concurenta mai mare, am pierdut, continuam in ideea pe care a votat-o azi partidul, o platforma mai mare. Delegatii de azi si-au ales figurile pe care vor sa le puna in prim-plan ca purtatori de mesaje ai PDL in etapa actuala de dezvoltare. Este o infrangere, iau act de ea, dar sunt convins ca se va face pasul urmator si va fi nevoie si de oameni de genul meu. Le multumesc tuturor celor care m-au sprijinit si mergem inainte", a declarat Baconschi dupa aflarea rezultatelor alegerilor pentru functiile de prim-vicepresedinte, citat de Agerpres.

Baconschi de altfel a parasit lucrarile Conventiei Nationale a PDL, "dezamagit de ce s-a intamplat".

"Nu cred ca cineva este facut sau desfacut de o functie, am avut contributia mea la guvernare, foarte multa munca, foarte mult sacrificiu si voi continua. Brandul este CV-ul meu, ce am facut eu pana la aceasta varsta si sunt foarte mandru de ceea ce am facut in interesul Romaniei", a mai spus Baconschi.

Teodor Baconschi, care a obtinut sambata 382 de voturi, a pierdut functia de prim-vicepresedinte, la fel ca Theodor Paleologu, care a primit 369 de voturi.

Pentru cele patru functii de prim-vicepresedinti au fost alesi Cezar Preda cu 926 de voturi, Dorin Florea - cu 881 voturi, Cristian Preda - 872 voturi, Mihai Stanisoara - 751 voturi.