Conventia Nationala a PDL, la propunerea lui Vasile Blaga, ales presedinte al partidului, a votat o rezolutie prin care face apel catre toate fortele pro-democratice din Romania sa se delimitizeze de atacurile impotriva statului de drept lansate de actualul guvern. Totodata, rezolutia revede un parteneriat cu societatea civila si coagularea unei platforme comune a fortelor de centru dreapta.

"PDL constata cu îngrijorare seria de abuzuri fără precedent la adresa instituțiilor statului. Pentru prima oară în 22 de ani de democrație primul ministru al Guvernului a refuzat să respecte o decizie a Curții Constituționale a României. Constatând că imaginea României, pe plan internațional, și poziția ca stat membru al Uniunii Europene sunt afectate de actul de plagiat stabilit în cazul primului ministru Victor Ponta, Convenția Națională a PDL face apel către toate forțele pro-democratice din România să se delimiteze de atacul împotriva legalității și a statului de drept lansat de Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta.

"PDL consideră că este absolut necesar un parteneriat cu societatea civilă pentru păstrarea și consolidarea valorilor democratice și instituțiile statului de drept construite în ultimii 22 de ani și puse acum în pericol de acțiunile USL", a declarat Vasile Blaga, dand citire textului rezolutiei.

  • Rezolutia a fost votata in unanimitate. Vezi textul acesteia in documentul atasat