Premierul Victor Ponta a declarat, la Bruxelles, ca o va desemna in cursul acestei zile pe Ecaterina Andronescu pentru postul de ministru al Educatiei, condus in prezent din postura de interimar de Liviu Pop.

Victor Ponta si Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Azi voi intocmi toate actele pentru numirea ca ministru a Ecaterinei Andronescu", a afirmat primul ministru, care participa vineri la summitul Uniunii Europene.

Intrebat ce se va intampla daca Ecaterina Andronescu va fi declarata incompatibila de instante, Ponta a raspuns: "Cand exista o hotarare definitiva, ca la Mircea Diaconu, daca e de achitare, ramane, daca e de condamnare, paraseste postul".

Ecaterina Andronescu, declarata incompatibila de ANI

Amintim ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat in iunie 2011 ca a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Ecaterina Andronescu, pe atunci rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si senator PSD. Ecaterina Andronescu a contestat in justitie raportul ANI, iar Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea acesteia de suspendare a deciziei ANI.

Andronescu a atacat cu recurs decizia magistratilor, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii ANI.

Victor Ponta, 13 mai: Ecaterina Andronescu nu a fost desemnata ministru al Educatiei din cauza incompatibilitatii constatate de ANI

Premierul Victor Ponta declarase, dupa ce Ioan Mang a fost acuzat de plagiat, ca Ecaterina Andronescu, desi a fost una dintre variantele pentru pozitia de ministru al Educatiei, nu a fost desemnata la conducerea ministerului din cauza situatiei de incompatibilitate in care a fost gasita de ANI.

"Au fost mai multe (variante - n.red.), dar, dupa cum stiti foarte bine, doamna Andronescu, cea care din cadrul PSD are cea mai mare experienta, a fost preventiv atacata, declarata incompatibila de catre ANI", declara Victor Ponta pe 13 mai la emisiunea "Dupa 20 de ani" la PRO TV.