Premierul Victor Ponta va transmite marti un mesaj Parlamentului, intr-o sedinta reunita a forului legislativ, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din interiorul USL .UPDATE Guvernul a transmis presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare in care solicita ca premierul Victor Ponta sa se adreseze Legislativului pentru a prezenta raportul activitatilor la Consiliul European din 28 - 29 iunie, a declarat ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, citat de agentia Agerpres.

Victor Ponta a anuntat, inainte de a pleca la Bruxelles, ca va prezenta Parlamentului si Presedintiei concluziile summitului Uniunii europene.

Sursele citate au precizat insa ca, dincolo de mesajul pe care premierul il va prezenta Parlamentului, vor exista si "surprize" pe ordinea de zi.

Totodata, parlamentarii USL intentioneaza sa dezbata in sedinta Senatului proiectul de lege privind uninominalul pur. Curtea Constitutionala a decis cu unanimitate de voturi ca legea votului uninominal este neconstitutionala in intregime insa nu a publicat deocamdata motivarea deciziei.