UPDATE 12:30 Premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, a ajuns joi la reuniunea Partidului Socialistilor Europeni, care se desfasoara la Bruxelles, in marja summitului european.

Seful executivului nu a dorita sa faca declaratii, dar a confirmat insemnul de sef de delegatie la Consiliul European.

Primul-ministru Victor Ponta, care a ajuns joi la Bruxelles, a fost intampinat la aeroport de Mihnea Motoc, ambasadorul Misiunii Permanente a Romaniei la Uniunea Europeana.

Anterior, purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, a confirmat ca premierul Victor Ponta a primit insemnul de sef al delegatiei Romaniei la Consiliul European, iar ministrii badge-urile de membri ai delegatiei, anunta corespondentul Agerpres din Bruxelles.

Joi si vineri, la Bruxelles, se desfasoara reuniunea Consiliului European.

Biroul de presa al Guvernului a anuntat miercuri ca primul-ministru Victor Ponta efectueaza o vizita la Bruxelles in 28 si 29 iunie.

Primul-ministru este insotit la Bruxelles de ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, si de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Victor Ponta a declarat miercuri ca la Bruxelles va participa mai intai la intalnirea liderilor social-democrati si a prim-ministrilor acestei familii politice europene.