Premierul Victor Ponta a plecat joi dimineata spre Bruxelles, insotit de ministrul de Externe si de cel al Afacerilor Europene, anunta Mediafax. Delegatia premierului s-a urcat intr-un avion de linie Tarom, care a fost garat in fata salonului oficial al aeroportului. Dupa ce au urcat jurnalistii, la avionul aflat in fata salonului oficial au fost aduse de la terminalul aeroportului, cu un autobuz, persoanele care au cumparat bilet pentru cursa Tarom spre Bruxelles. Ulterior, au urcat in aeronava premierul si membrii delegatiei oficiale.

Ora 10:29:Primul ministru a ajuns la Bruxelles, anunta Agerpres. El a declarat ca va participa mai intai la intalnirea liderilor social-democrati si a premierilor acestei familii politice europene.

  • Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca presedintele Romaniei reprezinta tara la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, prim-ministrului.
  • Programul vizitei la Bruxelles a primului ministru nu este deocamdata cunoscut.
  • Miercuri seara, Guvernul a transmis ca primul-ministru va efectua "o vizita" la Bruxelles, in perioada 28-29 iunie, si ca Biroul de presa va pune la dispozitia mass-media, in timp util, informatii referitoare la programul premierului.

Dupa decizia Curtii Constitutionale, premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca va merge "evident" la Bruxelles, la Consiliul European.

Sefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeana se reunesc joi dupa-amiaza la Bruxelles, in cadrul Consiliului European de vara, pentru a adopta "Pactul pentru crestere si locuri de munca", a lansa faza finala a negocierilor pentru viitorul cadru financiar multianual 2014-2020 si a acorda oficial Muntenegrului statutul de candidat la aderarea la UE.