Senatorul PSD Ilie Sarbu a afirmat luni dimineata ca Monica Macovei "ar trebui sa isi puna la indoiala propria existenta", referindu-se la faptul ca Macovei a afirmat ca are "dubii" legate de diagnosticul lui Adrian Nastase. La scurt timp dupa, ministrul desemnat al culturii, liberalul Puiu Hasotti, a spus ca "doamna Macovei se simte mai bine la 40 de grade".

"Monica Macovei ar trebui sa isi puna la indoiala propria existenta, pentru ca traieste intr-o alta lume. E o lume interesanta, din care este greu sa iti revii asa deodata, iti revii in etape," a declarat Ilie Sarbu, intrebat fiind cum comenteaza declaratia de sambata a Monicai Macovei.

"Sunt declaratii de procuror stalinisto-ceausist. Afara sunt 30 de grade, cred ca doamna Macovei se simte mai bine in prezenta a 40 de grade," a afirmat apoi Puiu Hasotti, ministrul desemnat al Culturii.

UPDATE: Monica Macovei a raspuns printr-un comunicat de presa: "Domnilor Hasotti, Sova, Sarbu etc si tututor barbatilor din PSD, PNL, PC care, in lipsa unor argumente juridice, logice si morale, inteleg sa-l apere pe Adrian Nastase atacandu-ma pe mine le spun un singur lucru: nu voi insulta pe nimeni si nu voi apela la atacuri la persoana".

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata, ca are dubii serioase in legatura cu diagnosticul fostului premier Adrian Nastase, avand in vedere ca a fost pus de Serban Bradisteanu, fost senator PSD si cercetat pentru coruptie.

"Am dubii serioase cu privire la faptul ca Adrian Nastase este tratat si primeste diagnostic de la doctorul Bradisteanu (...) Faptul ca diagnosticul il pune doctorul Bradisteanu, care a fost senator PSD si cercetat pentru coruptie, nu-mi da o stare de liniste cu privire la faptul ca diagnosticul este unul corect", a spus Monica Macovei.

Ea a mentionat ca cere demisia lui Ioan Rus, considerand ca acesta a incalcat legea savarsind un abuz.