Reactia europarlamentarului PDL Monica Macovei cu privire la starea lui Adrian Nastase si la masurile luate de ministrului de Interne Ioan Rus este "absurda si arata rautate viscerala", considera senatorul Partidului Social Democrat (PSD) Dan Sova intr-un comunicat al PSD transmis sambata agentiei Agerpres.

"Reactia doamnei Macovei arata pana unde a ajuns politica PDL de instigare la ura. Ceea ce a facut Ioan Rus este uman. Nu a ajutat pe nimeni sa se sustraga de la nimic. Inteleg insa ca pozitia Monicai Macovei deriva din dragostea ei netarmurita pentru anchetele de tip stalinist, din vremuri de trista amintire, in care «dusmanii poporului» erau umiliti public inainte sa fie trimisi la canal. Reflexele de procuror comunist nu par sa dispara cu mare usurinta", spune senatorul Sova in comunicatul de presa.

Dan Sova a mai adaugat ca fostul ministru al Justitiei are "o pozitie rusinoasa si inumana".

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a comentat de asemenea solicitarea Monicai Macovei ca ministrul de Interne, Ioan Rus, sa demisioneze din cauza felului in care a gestionat cazul Adrian Nastase.

"Ioan Rus a procedat corect, a procedat uman. Sunt colegi ai Monicai Macovei din PDL carora le este pur si simplu rusine ca fac parte din acelasi partid cu o persoana lipsita de orice fel umanitate si care nu stie altceva decat sa genereze ura. Cred ca nici macar Traian Basescu nu este capabil de atata rautate", sustine Lia Olguta Vasilescu intr-un comunicat transmis agentiei Agerpres.

Aminitim ca Monica Macovei a declarat, sambata, inainte de a participa la Congresul de constituire a Partidului Noua Republica, ca are dubii serioase in legatura cu diagnosticul fostului premier Adrian Nastase, avand in vedere ca a fost pus de Serban Bradisteanu, fost senator PSD si cercetat pentru coruptie.

Europarlamentarul PDL a reiterat solicitarea facuta vineri ministrului de Interne, Ioan Rus. Monica Macovei a cerut demisia ministrului, semnaland incalcari ale legii in cazul fostului premier Adrian Nastase, de la "negocierea" unui regim preferential de a ajunge la inchisoare pana la vizitele primite la spital.