Presedintie: Dreptul presedintelui Romaniei de a verifica corespunderea candidatului cu functia de ministru are ca temei legal o decizie a Curtii Constitutionale

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 22 iunie 2012, 16:30 Actualitate | Politic


 documente
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României arata intr-un comunicat de presa ca "dreptul președintelui României de a verifica corespunderea candidatului cu funcția de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curții Constituționale a României". Declaratia se refera la reactia liderilor USL fata de cererea lui Traian Basescu catre Puiu Hasotti de a-si asuma faptul ca nu a plagiat in lucrarile sale stiintifice.

In comunicatul citat se mai arata ca "Solicitarea președintelui are la bază impactul major negativ asupra României în plan intern și internațional generat de recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat".

In acelasi comunicat se arata ca "Președintele României salută declarația publică a domnului Puiu Hașotti, făcută joi, 21 iunie 2012, prin care afirmă că a semnat o declarație pe proprie răspundere în care a garantat că publicațiile menționate în propriul său CV nu sunt susceptibile de plagiat. Președintele României salută și declarația publică a domnului Puiu Hașotti, făcută vineri, 22 iunie 2012, prin care a afirmat că a depus declarația la Cabinetul Prim-Ministrului României".

Reamintim ca Traian Basescu i-a solicitat lui Puiu Hasotti, ministru desemnat pentru portofoliul Culturii si Cultelor, sa depuna o declaratie pe proprie raspundere ca nu a plagiat in lucrarile sale stiintifice. Puiu Hasotti a anuntat ca a depus o declaratie la Guvern. Premierul Victor Ponta si co-presedintele USL Crin Antonescu au spus ulterior ca presedintele nu poate conditiona investirea lui Hasotti de aceasta declaratie. Crin Antonescu a spus ca daca Traian Basescu nu-l va investi in functie pe Puiu Hasotti, va cere parlamentarilor PNL sa demareze actiunea de suspendare a presedintelui.

 • Citeste mai jos comunicatul integral al Administratiei Prezidentiale"Referitor la declarațiile mai multor lideri ai Uniunii Social-Liberale făcute în ultimele zile privind scrisoarea președintelui României, domnul Traian Băsescu, de joi, 21 iunie a.c., prin care i-a cerut prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, să transmită, până la data depunerii jurământului de învestitură a domnului Puiu Hașotti în funcția de ministru al Culturii și Patrimoniului Național, o declarație pe propria răspundere a ministrului desemnat care să ateste că teza sa de doctorat și celelalte opere științifice nu constituie plagiat, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

- (1) Dreptul președintelui României de a verifica corespunderea candidatului cu funcția de ministru are ca temei legal Decizia 356 din 2007 a Curții Constituționale a României. Decizia prevede următoarele: „Aceste audieri privesc corespunderea pentru funcţie a candidaţilor propuşi de primul-ministru privitor la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea, condiţii necesare şi indispensabile funcţiei de ministru. (…) Procedurile realizate de comisiile permanente parlamentare privind corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în cazurile alin. (1) şi (3) trebuie avute în vedere de Preşedintele României în cazul remanierii guvernamentale prevăzută de alin. (2) al aceluiaşi Art. 85 şi pe aceste temeiuri Preşedintele României are îndreptăţirea de a verifica corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în raport de aceleaşi condiţionări-criterii menţionate anterior, şi poate solicita motivat o altă propunere din partea primului-ministru”.

- (2) Interpretarea că președintele României condiționează învestirea domnului Puiu Hașotti în funcția de ministru al Culturii și Patrimoniului Național este rău-voitoare și neconformă cu textul scrisorii prin care președintele României a solicitat prezentarea unei asumări scrise de către domnul Puiu Hașotti care să ateste că teza sa de doctorat și celelalte opere științifice nu constituie plagiat.

- (3) Solicitarea președintelui României are la bază impactul major negativ asupra României în plan intern și internațional generat de recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzați o parte dintre membrii Guvernului României.

- (4) Președintele României salută declarația publică a domnului Puiu Hașotti, făcută joi, 21 iunie 2012, prin care afirmă că a semnat o declarație pe proprie răspundere în care a garantat că publicațiile menționate în propriul său curriculum vitae nu sunt susceptibile de plagiat. Președintele României salută și declarația publică a domnului Puiu Hașotti, făcută vineri, 22 iunie 2012, prin care a afirmat că a depus declarația la Cabinetul Prim-Ministrului României.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11182 vizualizari

 • +116 (130 voturi)    
  Super BASE! (Vineri, 22 iunie 2012, 16:34)

  zeedan [utilizator]

  Nu te pune cu Super Base ! Baietii astia sunt mereu cu lectia neinvatata..
  • -39 (53 voturi)    
   CC=Parlament (Vineri, 22 iunie 2012, 17:08)

   floreabi [utilizator] i-a raspuns lui zeedan

   Lege,nu decizii CCR!
  • -60 (72 voturi)    
   darwin (Vineri, 22 iunie 2012, 17:11)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui zeedan

   Basescu se gandeste acum cum naiba sa faca sa semneze investirea lui Hasotti, dar sa nu para slab si neputincios in fata alor sai. Degeaba, lupul batran este grav ranit iar imprejur lupii cei tineri ranjesc furios, simtind deja mirosul imbatator al sangelui.
   • +42 (50 voturi)    
    de unde va informati? (Vineri, 22 iunie 2012, 17:29)

    echos [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Ati citit textul de mai sus???... Aveti acolo toate raspunsurile pentru imaginatia d-vs febrila!
   • +45 (57 voturi)    
    :))) (Vineri, 22 iunie 2012, 17:29)

    skanda7 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Tu si fanii emisiunilor lui Gadea/Ciutacu/Voiculescu/etc sunteti complet rupti de realitate. Exista si un nume pentru boala asta cand confunzi imaginatia cu realitatea.
    Antonescu a incercat o manevra de gradinita in fata lui Basescu si s-a facut de ras ca nu stia legea. Penibil.
   • +19 (27 voturi)    
    e sangelel lor... (Vineri, 22 iunie 2012, 17:51)

    MenInBlack [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    I-a avertizat Distinsul Iliescu pe carlani sa nu sara in piscina guvernarii pentru ca nu are apa, si o sa-si rupa piciorusele...ei nu si nu !
    Trambulina USL si ...hooop bum ! :))))
    acum isi trag cu tangu-n dreptu, cu sau fara tragaci
   • +12 (18 voturi)    
    lupul bătrân (Vineri, 22 iunie 2012, 18:17)

    dan63 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    este năstase, nu-i aşa!
   • +2 (6 voturi)    
    Reala amenitare pentru Basescu. (Vineri, 22 iunie 2012, 22:31)

    Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Da este acest ministru Puiu Hasotti, un ministru cu mai mult bun simt decat domnii Andon si Antonescu la un loc. Ce a pierdut Basescu daca a numit un ministru? Puterea? Autoritatea de care este obsedat Antonescu? Iti reamintesc ca Traian Basescu este presedintele romaniei, nu are cum sa fie mai putin presedintele romaniei daca numeste un ministru.
  • +42 (50 voturi)    
   N-ai carte, n-ai parte (Vineri, 22 iunie 2012, 17:21)

   Bruno.IS [utilizator] i-a raspuns lui zeedan

   E asa de greu pentru Ponta, respectiv Antonescu sa ceara parerea unor consilieri inainte de a da cu bata in balta?
   Politica dupa ureche ( a se citi Antena 1,2,3) suks!
   • +18 (24 voturi)    
    te rog sa nu jignesti (Vineri, 22 iunie 2012, 17:49)

    math [utilizator] i-a raspuns lui Bruno.IS

    urechea comparand-o cu latrinele TV, care au devenit mai penibile decat congresul XIV al PCR. Acolo ma puteam uita juma de ora injurand mocnit, fara sa sparg televizorul, acum nu ma risc la Antene, desi televizoarele s-au ieftinit mult.

    Despre Mazeta, in caz ca e sanatos la cap: cat trebuie sa te plateasca cineva ca sa te faci de ras in halul asta ?
   • +9 (15 voturi)    
    nu e dupa ureche (Vineri, 22 iunie 2012, 17:53)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Bruno.IS

    pur si simplu-i doare-n cot. nesimtire
  • +12 (16 voturi)    
   sau.. (Vineri, 22 iunie 2012, 17:38)

   romaya [utilizator] i-a raspuns lui zeedan

   iar i-a prins cu pantalonii in vine ..
  • -5 (15 voturi)    
   LEGALITATE (Vineri, 22 iunie 2012, 17:56)

   lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui zeedan

   O teza de doctorat sau o lucrare stiintifica este, A PRIOR,I o lucrare neplagiata. Comunitatea stiintifica din respectivul domniu de competenta sau/si autorul plagiat sunt singurii care pot emite un aviz intr-o eventuiala problema de gen, caci sunt singurii interesati.
   Un principiu de Drept este acela ca plangerea nu o poate face decat pagubitul sau acela care are un interes/este lezat de problema in chestiune.

   Mai mult, solicitarea presedintelui incalca o alta norma fundamentala de Drept (prezumtia de nev inovatie) presupunand, a priori, o frauda, si inca de natura stiintifica!...

   Este ca si cum, fiecaruia dintre noi, i s-ar solicita cate o declaratie pe proprie raspundere care sa certifice ca biletul pe care l-am utilizat la metrou nu este un fals, biletul de 10 lei cu care am cumparat 2 kg de portocale nu e un fals, etc.

   In fine, gestul presedintelui ofenseaza comunitatea universitara si stiintifica romaneasca sau/si europeana, pre-supunand a priori ca aceasta delivreaza diplome (false) in baza unor lucrari (falsificate).

   De la presedintele-cizmar, la presedintele-marinar, mentalitatea "Conducatorilor" este aceeasi...
   • -1 (11 voturi)    
    daca reprezentativi (Vineri, 22 iunie 2012, 18:49)

    math [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

    ..pentru comunitatea universitara sunt Mang, Ponta, Nastase, Robert Negoita atunci sunt liberi sa se simta ofensati. Si eu ma simt ofensat e fiecare data cand Ponta sau Sova deschid gura. So what ?

    Exemplele cu biletul sau spalatul pe dinti (Ciutacu) sunt la fel de ofensatoare. Luati toti banii de la USL si combateti puternic, debitati tot ce spune la Antene. Poporul va iubeste, si 87% vor vota pentru suspendare. Se va face dreptate !
   • +2 (8 voturi)    
    Norocosule Norocos as putea sa spun ca... (Vineri, 22 iunie 2012, 19:30)

    Ion B [utilizator] i-a raspuns lui lucky luck

    esti nu doar norocos de doua ori (sau la patrat) dar esti si de un optimism debordant.
    Pai ce spui tu ar avea sens in conditii normale, dar guvernul domnului Ponta este departe de normal.
    - Vezi acuzatiile de plagiat la adresa unor membri ai guvernului (unul din "cele mai cinstite" pe care le-a avut Romania),
    - Vezi scrisoarea guvernului trimisa revistei Nature (nu comentez ca Guvernul raspunde in numele PM, ci doar "calitatea" acestui raspuns).
    Probabil ca sti zicala: "Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me" (Ma pacalesti o data, sa-ti fie rusine; ma pacalesti de doua ori, sa-mi fie rusine).
    Pai exact a zis asta Base: Cu astia trebuie sa fiu atent ca n'au simtul masurii si iar vor sa ma pacaleasca! Probabil ca or sa puna unul care a plagiat la greu, mai bine il intreb direct: Ai plagiat domnule sau nu?!
    Cat despre exemplele cu bancnota si portocalele sau biletul de metrou... bine ca esti norocos.
    Este bine sa ai noroc in viata.
    Hai sa traiesti.
 • +87 (95 voturi)    
  Salutăm și noi scrisoarea (Vineri, 22 iunie 2012, 16:36)

  domu [utilizator]

  așteptăm cu interes replica :)
  A început să-mi placă ping-pong-ul ăsta. Nimeni nu mai lucrează nimic ci doar fuga la presă și omu' la televizor să vadă ce s-a întâmplat.
  Presa cred că face grămezi de bani în aceste momente.
  • +62 (66 voturi)    
   Replica a cam venit, inainte... (Vineri, 22 iunie 2012, 16:48)

   Jane Doe [utilizator] i-a raspuns lui domu

   cand Ponta a anuntat ca vrea o reorganizare a CCR. Simtise, deja, mascariciul, ca a fost prins pe picior gresit, inca de cand a deschis gura, pe tema acestei investituri.
 • +79 (85 voturi)    
  Decizia 356/2007 (Vineri, 22 iunie 2012, 16:38)

  York [utilizator]

  Foarte tareee!! decizia de mai sus este o solutionare a CC fata de o plangere facuta de Tariceanu in fata refuzului presedintelui de a-l pune pe Cioroianu ministru de externe (ca urmare a inlaturarii lui MRU). :)) Ce mica e lumea...

  Solutionarea suna cam asa: (extras)
  "In exercitarea atributiilor prevazute de art. 85 alin. (2) din Constitutie, Presedintele Romaniei nu are un drept de veto, dar poate cere primului-ministru sa renunte la propunerea facuta, atunci cand constata ca persoana propusa nu indeplineste conditiile legale pentru exercitarea functiei de membru al Guvernului."
  • -5 (7 voturi)    
   da si nu (Vineri, 22 iunie 2012, 17:36)

   invalidprotocol [utilizator] i-a raspuns lui York

   Ideea e sa constate ca respectivul nu e bun de ministru. Daca vrea poate sa-i verifice doctoratul, lucrarile publicate etc... si in cazul in care gaseste ceva in neregula sa-l trimita la plimbare.

   Insa asta e una si altceva e sa-l obligi pe respectivul sa semneze nu stiu ce declaratie care nu e standard, nu e specificata in lege, nu e obligatorie etc... Poate sa ceara asta si frumos ar fi ca respectivul candidat pentru postul de ministru sa si accepte, ca deh, teoretic n-are nimic de ascuns. Dar daca refuza nu vad ce poate face presedintele.
   • +4 (8 voturi)    
    Nu pot sa nu-ti raspun si tie (Vineri, 22 iunie 2012, 19:36)

    Ion B [utilizator] i-a raspuns lui invalidprotocol

    ce i-am zis ceva mai devrreme lui Lucky Luck: Ce spui tu se aplica in conditii normale, cand totul functioneaza corect. Atata doar ca actualul guvern este departe de normalitate (incompatibili, plagiatori, studii umflate, CV-uri mincinoase...)
  • +6 (10 voturi)    
   Unde dai si unde crapa (Vineri, 22 iunie 2012, 17:41)

   floreabi [utilizator] i-a raspuns lui York

   Decizia'i punctuala.Dura lex sed lex.l
  • +16 (18 voturi)    
   ... (Vineri, 22 iunie 2012, 17:46)

   ApH [utilizator] i-a raspuns lui York

   Identica situatia cu numirea Noricai la Justitie!
 • +95 (103 voturi)    
  Miting "spontan" (Vineri, 22 iunie 2012, 16:40)

  acvylafree [utilizator]

  Maine, sambata la ora 18 va asteptam in piata Universitatii pentru a protesta impotriva acestor hoti din USL si infractori cu tupeu fantastic, atentie, nu se ofera nici un ban... spre deosebire de cei din iarna. LA PUSCARIE CU EI, VA ASTEPTAM MAINE SEARA LA ORA 18
  • +45 (49 voturi)    
   de acord (Vineri, 22 iunie 2012, 16:57)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui acvylafree

   1. sa avem in recuzita papioane care sa le purtam pe cap
   2 doza de ketchup..daca citeste vreun producator il rugam sa ne trimita un lot..chiar si expirat s ane dam pe la gat
   3. precis gasim la chinezii din voluntari copii de fular marca AN
   4. pentru Porumbacu o dedicatie cu conectr...io vara DORRRRM
  • +16 (18 voturi)    
   Organizare (Vineri, 22 iunie 2012, 17:04)

   TanerBaubec1307058641111 [anonim] i-a raspuns lui acvylafree

   Salutare,

   Vizitati Opozitia Civica pe Facebook. Este un spatiu unde cetatenii se pot incuraja si organiza in privinta organizarii de proteste. Momentan avem un spread spre 750 de persoane la o saptamana de la infiintare.

   O zi placuta!
  • +3 (5 voturi)    
   Si o propunere de imn (Vineri, 22 iunie 2012, 19:07)

   moldoveanu [utilizator] i-a raspuns lui acvylafree

   Noi nu vrem neocumatrii,
   Nici neodottorate,
   Partide fara continut
   Si nici minciuni sfruntate.

   Mai bine haimana,
   Decit plagiator,
   Mai bine huligan,
   Decit impostor,
   Mai bine golan,
   Decit antenist,
   Mai bine mort,
   Decit comunist.

   Restul pe http://faratv.blogspot.ro/
 • +84 (88 voturi)    
  Gresesc cand spun ca Ponta este prost? (Vineri, 22 iunie 2012, 16:40)

  Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator]

  Era atat de greu sa citeasca inainte de a spune o prostie?

  Prima greseala a lui Ponta in acest mandat este ca reactionat verbal micilor neplaceri provocate de basescu.
  A doua greseala este ca nu i-a verificat lista cu ministrii propusi.
  A treia greseala este ca-l implica pe basescu in greselile lui.
  Urmeaza si a patra greseala de a o pune pe Andronescu la invatamant. EXACT in acel moment se va face recurs la procesul cu incompatibilitatea ei si va pierde.

  Ponta, esti un lider prost. Poate in specializarea ta esti competent, dar ca lideri nu ai calitati.
  • -49 (55 voturi)    
   hmmm (Vineri, 22 iunie 2012, 16:45)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

   probabil... dar si base si ceilalti sunt lideri la fel de "buni"
   • +45 (47 voturi)    
    Base este un lider. (Vineri, 22 iunie 2012, 16:55)

    Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Trecand peste limbaj si intentiile lui, are calitati de lider. A condus un partid care acum se dezbina pentru ca nu mai gandeste Basescu acolo. Sunt sigur ca exista si in PSD lideri competent, dar acum avem parte de Ponta.
   • +38 (42 voturi)    
    nu cred (Vineri, 22 iunie 2012, 16:58)

    st-an [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    ponta si antonescu spun tot timpul tampenii fara sa gandeasca un pic, si o iau tot timpul in freza in plus nu sunt in stare sa ia o decizie singuri.
   • -1 (5 voturi)    
    ne mai gandim un pic? (Vineri, 22 iunie 2012, 18:30)

    Allexander [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    ai lui base/boc/ungureanu sunt mult mai buni ca astia. nu stiu cum de i-a scos si prin ce pivnite i-a gasit dar e nedemn ca tara asta sa fie numai in scandal. am uitat doar ca dl. presedinte e vinovat de toate
  • +17 (21 voturi)    
   Dar de Crin, ce spui? (Vineri, 22 iunie 2012, 17:28)

   madame [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

   :))))))))))))))) I-a tras-o cu o decizie a CC in urma plangerii, omologului lui Ponta. Taricene, Taricene! Cum se intoarce roata! :))))))))))))))) Era umva tot pnl-ist?
   Ponta nu stie sa citeasca, e prea mult pentru el. Ia decizii la o bere cu Antonescu.
   • 0 (2 voturi)    
    Diferenta este ca eu nu ma bucur. (Vineri, 22 iunie 2012, 22:18)

    Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui madame

    Pentru ca avem niste incompetenti la putere si mi-e efectiv frica de judecata lor! Mi-e frica ca vor lua niste decizii PROST, exact cum gandesc si chestia asta ma afecteaza. Prefer un mitocan cu creier ca Basescu, decat un om prost cu gargara ca Ponta.

    Pai ce a facut Ponta pana acum? Si-a schimbat in structuri oameni cheie si a dat o lege cu pescuitul si probabil imprumutul FMI de care spunea numai de rau cand era in opozitie.
  • +2 (2 voturi)    
   corect (Vineri, 22 iunie 2012, 17:48)

   floreabi [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

   PDL-ul,veci cautat de plagiat,nu e cazu'.
   • +3 (3 voturi)    
    Sigur exista si in PDL dobitoci. (Vineri, 22 iunie 2012, 21:57)

    Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui floreabi

    Sa nu cadem in cealalta extrema.
  • +4 (6 voturi)    
   E asa de prost !!!!!!!!!!!! (Vineri, 22 iunie 2012, 18:36)

   eu33 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

   A cazut singur prada in gura lupului fara sa-si dea deama .Da asta de la inceputul mandatului din cate vad Base e foarte bun la sah:)))))
 • +46 (52 voturi)    
  crinulet (Vineri, 22 iunie 2012, 16:41)

  kostel [utilizator]

  nenea crinu poti sa te duci la baie dupa usa sa plangi ca sa nu te vada nimeni. vai, daca as fi fost in Romania (am fost nevoie sa plec din cauza fostelor guvernari si a "succesurilor" acestora) ma postam in piata universitatii in fiecare zi cu o pancarta, iar pe pancarta scriam in fiecare zi o alta minciuna zisa de ponta sau de crinuleasa. cred ca la cate minciuni au zis mai aveam nevoie de vreo 3 oameni si fiecare sa aiba 2 pancarte.
  P.S.: apropo: imi poate spune cineva cum pot deschide o actiune in instanta impotriva copy-lotului si a lui crin pt defaimare si minciuni si presiuni la adresa presedintelui? (asta pe langa ca presedintele a fost ales de peste 5 milioane de oameni iar usl au dat jos guvernul fara sa fie alesi "legitim" de oamenii de rand)
 • +40 (42 voturi)    
  cu alte cuvinte (Vineri, 22 iunie 2012, 16:42)

  OvidiuBN [utilizator]

  matza a fost plasata in curtea USL ;))
 • -42 (52 voturi)    
  wow... (Vineri, 22 iunie 2012, 16:45)

  liviu_ [utilizator]

  declaratie pe propria raspundere e un circ de 2 lei.. nu are nici o valoare...
  pot declara pe propria raspundere si ca in momentu asta este noapte in bucuresti... nu e asa. ce-mi faci?!?!?!?!

  este doar un joc politic...

  pe langa asta din cate am inteles ponta l-a intrebar sa-i arate temeii legali prin care poate sa il pune sa semneze , nu sa ceara verificari. sa ma corecteze aici cineva daca gresesc...
  • +41 (45 voturi)    
   stimabile (Vineri, 22 iunie 2012, 16:58)

   decem [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Capitolul III
   FALSURI ÎN ÎNSCRISURI

   Art. 292

   Falsul în declaraţii

   Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
   • +1 (5 voturi)    
    aha (Vineri, 22 iunie 2012, 18:41)

    eu33 [utilizator] i-a raspuns lui decem

    orice miscare e gandita si luat in calcul ce se va descoperi dupa depunerea acestei declaratie pe propria raspundere dar Antonescu e prea retardat sa gandeasca
  • +38 (42 voturi)    
   amice... (Vineri, 22 iunie 2012, 16:59)

   mache [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   ... ia si citeste codul penal

   Capitolul III
   FALSURI ÎN ÎNSCRISURI

   Art. 292

   Falsul în declaraţii

   Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
   • +8 (12 voturi)    
    ha (Vineri, 22 iunie 2012, 17:04)

    decem [utilizator] i-a raspuns lui mache

    nostim :P
   • +15 (19 voturi)    
    voiculescu (Vineri, 22 iunie 2012, 17:28)

    instabil [utilizator] i-a raspuns lui mache

    Voiculescu atunci cand a declarat ca nu a fost turnator n-ar trebui sa se supuna legii? Ca ulterior instanta l-a dovedit ca a fost turnator!
    • +8 (10 voturi)    
     ... (Vineri, 22 iunie 2012, 17:35)

     decem [utilizator] i-a raspuns lui instabil

     făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145

     în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe

     Eu nu stiu unde a facut Voiculescu declaratia vezi tu daca se incadreaza aici. Minciuna in fata presei nu se pedepseste... :P
     • +4 (6 voturi)    
      CNSAS (Vineri, 22 iunie 2012, 17:54)

      igorashu [utilizator] i-a raspuns lui decem

      "Pentru persoanele care candidează la funcţii publice există obligativitatea unei declaraţii pe proprie răspundere privind colaborarea cu fostele instituţii represive, declaraţie care este ulterior coroborată cu verificările efectuate din oficiu de C.N.S.A.S. " www.cnsas.ro
      • +1 (3 voturi)    
       desigur (Vineri, 22 iunie 2012, 18:43)

       decem [utilizator] i-a raspuns lui igorashu

       Dar eu nu urmaresc in mod normal lucrurile astea la TV.

       Asa incat nu stiu daca Porculescu a candidat la vreo functie. Eu stiu ca e om de afaceri si proprietar de post TV.
  • +36 (38 voturi)    
   ooo LOL (Vineri, 22 iunie 2012, 17:00)

   st-an [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   pai tocmai ai primit temei legal ... o decizie Curtii Constitutionale
  • +14 (16 voturi)    
   ce-ti fac? (Vineri, 22 iunie 2012, 17:10)

   igorashu [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Pai iti fac plangere penala pentru fals in declaratii.
   Cam ce-l paste pe Voiculescu pentru declaratia ca n-a colaborat cu Securitatea.
   Adica parnaie... posibil tot la Rahova. Pentru termenul de gazduire acolo, te rog sa cauti singur in Codul Penal. Succes!
  • +9 (11 voturi)    
   joc politic.... (Vineri, 22 iunie 2012, 17:27)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   a nu se confunda cu joaca copiilor....a m scris ceva si ce-i cu asta??????

   declaratia aceea a devenit un document, sau ,chia r daca e verbal, in presa, tot un document se cheama ca este...............deci , daca ce a declarat se dovedeste fals........imi pare rau ,dar domnul in cauza nu mai poate fi cotat ca fiind un demnitar, este un simplu.............MINCINOS.
  • +2 (4 voturi)    
   asa se intampla si cu Ponta (Vineri, 22 iunie 2012, 17:57)

   math [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   multa lume il corecteaza cand face si spune atatea tampenii. Crezi ca-i pasa?

   Tu ai inteles ceva din raspunsurile primite ? declaratia falsa il poata baga in puscarie. Plagiatul deocamdata te face numai vedeta TV, avocatii te vor scoate curat ca lacrima, iar Antenele te iubesc la maxim. Argunet: toti plagiaza asa e obiceiul, legea lui Ohm e una singura. Daca si Robert Negoita ce mai vrei? Iti garantez ca Vanghelie nu e cadru didactic pentru ca nu a vrut....
  • +2 (4 voturi)    
   asa deci.... (Vineri, 22 iunie 2012, 18:08)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Vezi baiatu!!!!! si tu esti la fel de puturos ca si stapanul tau.Cusurul vostru este ca nu cititi ,civa baga-ti numai in seama el cu vorba ,tu cu scrisul pe acilea!!!!!
 • +37 (41 voturi)    
  Drept in plex (Vineri, 22 iunie 2012, 16:47)

  skanda7 [utilizator]

  Ponta si Antonescu fac tot ce le sta in putinta sa opreasca presedintele din indeplinirea atributiilor normale de serviciu. Nu stiu sigur daca fac asta din rea vointa sau pentru ca nu cunosc legile si Constitutia Romaniei. Inclin spre varianta a doua. Ponta probabil a facut Ctrl-C+Ctrl-V in lucrarea de doctorat fara sa citeasca asa ca n-a ramas cu nimic. Antonescu e prea crizat sa poate emite o fraza demna de un sef de partid viitor candidat le presedintie.
  • +4 (6 voturi)    
   Propunere de lege! (Vineri, 22 iunie 2012, 17:41)

   Als Ob [utilizator] i-a raspuns lui skanda7

   Propunere de lege pentru parlamentarii nostri:
   Pentru a nu ne mai chinui cu Ctrl-C si Ctrl-V, toate tastaturile ce se vor importa in Romania sa contina obligatoriu tastele Mang si Ponta.

   Iar in loc de copy/paste se va scrie mang/ponta - cat se poate de românesc!
   • +2 (4 voturi)    
    Excelenta propunere. (Vineri, 22 iunie 2012, 19:45)

    Ion B [utilizator] i-a raspuns lui Als Ob

    O sa-mi cumpar si eu una. Asa vor ramane si ei in istorie.
 • +49 (51 voturi)    
  Hopaaaaaaaaaaaa (Vineri, 22 iunie 2012, 16:47)

  cybergeist [utilizator]

  "reputaţia neştirbită şi moralitatea [sunt] condiţii necesare şi indispensabile funcţiei de ministru". Ce interesant! Se aplica si guvernelor USL? Si primului DOCTOR al tarii Ponta?
  • -1 (3 voturi)    
   si la PD? (Vineri, 22 iunie 2012, 17:41)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui cybergeist

   Ca, daca e vorba despre ministrii PD... hmmm... mai... scuze!
   Apropo: se aplica si la Presedintii de partid? ca tocmai vad un candidat pe tapet - la care as avea eu minimum o observatie... >:)
   • +1 (3 voturi)    
    normalitate.... (Vineri, 22 iunie 2012, 19:07)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    indiferent de culoarea politica......
 • -36 (46 voturi)    
  hm (Vineri, 22 iunie 2012, 16:48)

  utilizator_ [utilizator]

  decizia 356 nu indica modul in care presedintele are voie sa faca verificarea.
  poate la maieu, la pantalon scurti, ca sa stie si ministrul ala , daca tot ajunge in fata lui Dumnezeu intrupat pe pamintul mioritic ce sa faca, sa vina cu alifie la el, de care tip,etc.
  curios cum am mers cu 7 guverne Boc pina acuma si
  la nici un ministru n-a fost nevoie de asa ceva.
  Alba ca zapada toti, nu altceva....
  (decizia 356- tipic pentru CCR - indicarea unor posibile actiuni fara descrierea procedurii ).cu scopul evident de a putea interpreta la infinit si in caz de dubiu, sa mai treci pe la CCR, sa mai pui de o aminare, etc.

  as usual...:)))

  in decizia 356 nu scrie ca ministrii dau declaratii pe proprie raspundere pentru a-si dovedi moralitatea si/sau profesionalismul in fata presedintelui.
  nu scrie.
  daca scrie , s-o faca, daca nu, sa taca.

  citatul din procedurile parlamentare e nul, n-are a face cu institutia prezidentiala.
  • +29 (35 voturi)    
   Mda (Vineri, 22 iunie 2012, 16:57)

   skanda7 [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

   De unde stii tu cum s-au facut verificarile pana acum? Ai aflat de pe antena3?
   Da, in decizia 356 nu scrie ca ei trebuie sa dea declaratii pe proprie raspundere dar nici nu scrie cum altfel s-ar face verificarea. Si stii de ce? Pentru ca nu acolo e locul ei.
   • +1 (3 voturi)    
    nu (Vineri, 22 iunie 2012, 20:26)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui skanda7

    nu intentionez sa ma confesez pe forumuri referitor la ce as putea sti sau nu...:)))))
    nu de la antena 3.
    parerile contrare nu trebuie sa duca la jigniri.educa-te.
    scrie cum se face verificarea.mai citeste inca o data.cu mare atentie.

    si inainte de a vorbi e normal sa te pregatesti minimal ,pentru ca poti da impresia de superficialitate sau naivitate.
  • +16 (20 voturi)    
   simplu, raspunsul e in comunicat (Vineri, 22 iunie 2012, 17:18)

   Silviku13 [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

   in contextul scandalului international provocat de plagiatul lui Ponta, e bine sa te feresti de alte asemenea poame...
  • +18 (22 voturi)    
   Ne uitam la acelasi act? (Vineri, 22 iunie 2012, 17:23)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

   Eu inteleg ca presedintele indeplineste rolul avut de comisiile parlamentare la numirea guvernului, in cazul unei remanieri.
   Ca sa intelegi mai bine, cand este numit un guvern nou, toti ministrii se duc si dau interviuri in parlament la comisii care isi dau acceptul pentru fiecare dintre ministri.
   Cand este facuta o schimbare fara a afecta componenta politica a guvernului, (cazul de fata) candidatul nu mai este audiat in comisia parlamentara, este audiat de presedinte, care are rolul si obligatia sa faca toate verificarile din sarcina comisiei.
   Daca aveai rabdare si citeai tot vedeai ca decizia curtii spune clar si despre proceduri: "Procedurile realizate de comisiile permanente parlamentare privind corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în cazurile alin. (1) şi (3) trebuie avute în vedere de Preşedintele României în cazul remanierii guvernamentale prevăzută de alin. (2) al aceluiaşi Art. 85 şi pe aceste temeiuri Preşedintele României are îndreptăţirea de a verifica corespunderea candidatului pentru funcţia propusă, în raport de aceleaşi condiţionări-criterii menţionate anterior, şi poate solicita motivat o altă propunere din partea primului-ministru."
   Deci Presedintele este obligat sa tina locul comisiei parlamentare, ca a cerut doar o declaratie este un avantaj pentru USL nu o jignire.
   Dar nu mai bine comentezi tu pe forumul Antena 3? Ca acolo te cred aia. Cred orice.
   • +3 (7 voturi)    
    Frate.. (Vineri, 22 iunie 2012, 18:20)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

    ..ti-as da 100 de aprobari/plusuri pentru acest comentariu: explicatii ca la gradinita, cu textul in fata, pe text cum vreti sa ii spuneti... E cat se paote de clar si e o decizie a CCR..
    Multumesc pentru aceasta lamurie!
    Sper sa inteleaga si Gadea si ai lui gadaci de pe forumurile astea, ca nu toata lumea in tara asta face ctrl+C/ctrl+V precum victor Pontasi alti plagiatori USL..
   • +1 (5 voturi)    
    te grabesti (Vineri, 22 iunie 2012, 19:43)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

    am postat si m-am referit la modul in care presedintele are voie sa faca verificarea.
    ce intelegi dumneata e o interpretare personala.
    ce scrie in decizie e altceva.e si anexata.
    pe care temeiuri si proceduri poti pune un ministru sa iti dea o declaratie pe proprie raspundere?iar comisiile alea au rol consultativ , ei fac o propunere presedintelui.
    asta e sensul [daca n-ai stiut, mai citeste inca o data]
    art 85 para 2 in Constitutie scrie clar ce face presedintele.citeste-l.
    art 8 para 1 din legea 90/2001 indica la fel de clar ce face presdintele.citeste-l.
    dupa ce presedintele ia act de demisia ministrului si declara functia vacanta, prim-ministrul face propunerea.
    timpul in care presedintele face asta e neprecizat(doar parlamentul poate face asta).
    conditionarile-criteriile le stabilesc comisiile , si nu presedintele.[tine minte asta]
    presedintele verifica doar in functie de acele criterii-conditionari stabilite de comisii[tine minte si asta].
    deci presedintele tine locul comisiilor DOAR pentru criterii impuse de comisii.

    de ce daca avem opinii diferite trebuie sa ma jignesti cu trimiterea pe forumul antenelor?

    suficientule, ai o parerea tare buna despr tine.
    mai citeste.
  • +11 (15 voturi)    
   ne-nvartim in jurul cozii, (Vineri, 22 iunie 2012, 17:34)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

   ca s-a prevazut sau nu o declaratie, sau alt mod de verificare...nu are importanta,..........

   ccr a facut o precizare de buna moralitate pt. demnitari......ce este rau.!!??......
   • -1 (5 voturi)    
    :) (Vineri, 22 iunie 2012, 20:20)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

    cum ar fi fost ca la al doilea mandat al presedintelui sa fi fost o conditie de indeplinit o declaratie pe proprie raspundere a presedintelui pentru te miri ce?

    putea fi tot o precizare de buna moralitate.
    ca pentru demnitari.
    un alt mod de verificare.

    cum e?
  • +2 (6 voturi)    
   Hmm! (Vineri, 22 iunie 2012, 17:52)

   madame [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

   Dar te-ai chinuit rau, nene sa aduci, un contraargument si destul de tarziu si neintemeiat! Nu ai facut scurt circuit? Vorbesti exact ca Antonescu! Si mai pretindeti ca TB are limbaj neadecvat. La TB, cel putin stie cum si cand sa-l foloseasca.
   Mai stiu eu pe unul care spune: Nastase este cel mai bun om din lume! La intrebarea cine zice asta? El raspunde: EU! Asa da argument! :)))))))))))))))))))
   • -1 (5 voturi)    
    tipic romanesc (Vineri, 22 iunie 2012, 20:14)

    utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui madame

    de ce parerile contrare duc automat la jigniri si trimiteri jignitoare?
    cand vei intelege dialogul si cat de mult poate realiza un dialog care sa fie in limitele normalitatii?

    invata sa respecti si vei fi respectat.
    ce e asa greu de inteles in asta?

    e interpretarea legii in spiritul ei.
    daca presedintele spune ceva care nu are acoperire nu inseamna ca respira doar parfum de trandafiri si apa de gura Listerine, nu?

    daca spun sau comentez ce face presedintele si nu sunt de acord cu dumnealui nu inseamna ca tin cu usl.

    PRICEPI????
 • -34 (44 voturi)    
  il numeste ministru CU SIGURANTA! (Vineri, 22 iunie 2012, 16:55)

  Montesquieu [utilizator]

  decizia CC invocata de basescu nu-i confera absolut niciun drept de a refuza sa numeasca in pozitia de ministru o propunere a guvernului.

  conform deciziei, presedintele are doar DREPTUL DE A SOLICITA GUVERNULUI SA RETRAGA PROPUNEREA in cazul in care constata etc etc

  adica basescu n-are voie sa solicite tot felu' de declaratii pe proprie raspundere. nu exista nicaieri un text de lege care sa-i dea dreptul sa cenzureze o propunere de numire ministeriala.

  mai pe scurt: in milisecunda in care basescu cere declaratia lui hasoti, parlamentu' declanseaza procedura de suspendare (Antonescu dixit)

  ce ziceti, o sa prefere basescu (cu ale lui dosare penale in suspendare) sa nu-l numeasca pe hasoti? ;)

  stim sigur ce se va intampla: basescu il va numi pe hasoti ministru fara nicio alta intarziere!
  atata doar ca mai face un pic de circ
  • +19 (21 voturi)    
   S-o vad si pe asta (Vineri, 22 iunie 2012, 17:17)

   skanda7 [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Nu stiu nimic despre nenea Hasoti dar as vrea ca Basescu sa nu-l numeasca. In aroganta lor Ponta, Antonescu si Voiculescu cred ca-l pot suspenda pe Basescu. Ei uita ca de fapt NOI romanii decidem prin vot daca Basescu pleaca sau ramane. Aroganta se plateste ... Nastase stie!
   • -2 (6 voturi)    
    da, VOI romanii.... (Vineri, 22 iunie 2012, 18:10)

    geo12 [utilizator] i-a raspuns lui skanda7

    aia 15 %...hai 25% dupa numaratoarea lui Videanu.
    • +1 (5 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 22 iunie 2012, 18:45)

     [anonim] i-a raspuns lui geo12

   • 0 (6 voturi)    
    Care voi românii ?????? (Vineri, 22 iunie 2012, 18:31)

    independent [utilizator] i-a raspuns lui skanda7

    Dacă tot spui ...noi românii,nu vrei să facem un referendum să vedem câți îl mai susțin pe marinar??? Că tare îi mai plăceau pe vremea când prim ministru erau slugile sale...boc1,boc2,boc3,boc,boc,boc,securistul ungureanu.Hai să-l facem și după aia poți să spui...noi românii,pentru că așa vom ști câți mai sunteți...."voi...românii" !!! Numai voi sunteți români care îl pupați în ...pe vipera asta ce pute a whisky,noi,care nu-l vrem,nu..., noi nu suntem români și trebuie să ascultăm de voi,ei uite că nu mai vrem și o să vedeți cât de curând...la alegeri,atunci să vedem unde o să vă ascundeți....."voi,românii" !!! P.S. O întrebare simplă pentru materia voastră cenușie: De ce pe timpul guvernării lui boc și ungureanu nu a cerut la nici un ministru declarații ????????
    • -2 (4 voturi)    
     inteleg.... (Vineri, 22 iunie 2012, 19:22)

     oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui independent

     ca de la toamna , trebuie sa ne ascundem prin munti , paduri, sa ducem lupte ca partizanii....
     aveti obraznicia sa declarati deja razboi civil.........
     .DEMENTULE !!!!...........
     te impiedica cineva sa scrii aberatiile tale.?????????????
     tu nu vezi , ca toti demnitarii vostrii au belele, daca stiai pe cineva dn guvernele anterioare , cu probleme ,de ca nu ai spus???
  • +20 (22 voturi)    
   Basescu face circ? :) (Vineri, 22 iunie 2012, 17:22)

   Marcel, ciolacul de padure [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Cineva folosise o sintagma faina: "efectul de turnesol". Adica pui o picatura si turnesolul se-nroseste tot. In cazul nostru, basescu spune doua cuvinte, dupa care crin, ponta si tot uslamul fac spume la gura o saptamana-ntreaga, se-nghesuie la televiziuni, in declaratii, se calca pe bombeuri, se sinucid...
  • +5 (7 voturi)    
   Suspendarea (Vineri, 22 iunie 2012, 17:45)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   Presedintele il va numi pe Hasotti, intrucit acesta nu a plagiat. Sau cel putin asta pare cel mai probabil in acest moment, dupa declaratiile date.

   Cit priveste suspendarea, presedintele nu are motive de tristete. Lupta cu incompetenta USL-ista nu este vreo placere, chiar daca USL-istii isi inchipuie ca ar fi.

   Nici nu va trece prin cap ca suspendarea presedintelui va forta schimbarea prin constitutie a executivului bicefal - acest monstru hidos care a dat nastere coruptiei generalizate. Basescu se bucura sa fie suspendat, v-a si propus tirgul demisiei, daca schimbati constitutia acum; dar disparitia monstrului bicefal intareste puterea justitiei, ceea ce evident nu va convine. De aceea nu indrazniti sa-l suspendati, basca votul popular ce s-ar putea schimba in favoarea lui Basescu.
  • +3 (5 voturi)    
   posibil...?. (Vineri, 22 iunie 2012, 17:46)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   ...........e posibil orice dar la codita guvernului mai atarna o TINICHEA......si se tot aduna, .........

   acum , ma intreb si intreb, oare din ditamai conglomeratia politica (usl )nu sunt oameni carea sa fi muncit cinstit vreodata pt. a putea fi propusi demnitari ???
  • +4 (6 voturi)    
   Nu e circ ce a facut Baseascu.. (Vineri, 22 iunie 2012, 18:24)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Montesquieu

   ..e politica.
   Circ e ce a facut Antonescu!
   Ala cred ca a fost circar, la cate prostii spune intr-o conferinta..
   Cat despre ce are dreptul sa faca Basescu, scrie cateva comentarii ami sus: are dreptul sa verifice propunerea facuta de primul ministru pentru un minister, asa cum ar fi facut-o si comisiile parlamentare.
   Problema ta e ca rationamentul a disparut de cand te uiti la Gadea.. gadacelule..
 • +23 (25 voturi)    
  La Universitate maine (Vineri, 22 iunie 2012, 17:12)

  flippy [utilizator]

  Maine la universitate ora 18:00!
  • -18 (20 voturi)    
   pro sau anti? (Vineri, 22 iunie 2012, 17:32)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui flippy

   ca daca nu spui.. sa vezi atunci macel... nu prea este un lucru inteligent sa apara in Bucuresti la Universitatii picior portocaliu ..asta daca lumea este pacifista..
   • +5 (7 voturi)    
    Numai gura e de tine (Vineri, 22 iunie 2012, 17:39)

    denvarel [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    Nu vii tu imbracat in rosu? Ca sa ne cunoastem asa... nu de altceva.
    • +2 (4 voturi)    
     lala (Vineri, 22 iunie 2012, 21:26)

     flippy [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

     nu sunt cu psd ul sau cu iliescu care a chemat minerii sa alunge studentii in 90!
     am o ura teribila pentru toti rosii!
   • +5 (7 voturi)    
    asta e o amenintare uslasa ? (Vineri, 22 iunie 2012, 18:00)

    math [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    caldura mare, monser, caldura mare. Stai ca incepe acum Sinteza Zilei si te calmezi.
   • +4 (6 voturi)    
    Nu prea e lucru inteligent.. (Vineri, 22 iunie 2012, 18:25)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

    ..sa postezi pe forumuri o amenintare!
  • +2 (4 voturi)    
   i'm in..! (Vineri, 22 iunie 2012, 17:46)

   m_alina [utilizator] i-a raspuns lui flippy

   vreo pagina de facebook, exista..? eu vin ca am ajuns la saturatie, de nu mai pot invata in sesiune , din cauza indignarii..
   ar fi insa cam penibil sa fie cel mult 3 oameni , de aceea ar fi de preferat ca ''strigarea'' sa fie mai ampla
 • +11 (13 voturi)    
  Super! (Vineri, 22 iunie 2012, 17:32)

  madame [utilizator]

  Hai sa vedem ce este si cu domnul Hassoti! Cat de sincera este declaratia, dumnealui?
 • -15 (17 voturi)    
  mascaricii Romaniei (Vineri, 22 iunie 2012, 17:33)

  catalin_mattei [utilizator]

  politicienii romani au ajuns mascaricii Romaniei.. Basescu este doar capul acestora
  • +2 (4 voturi)    
   daca spuneai.. (Vineri, 22 iunie 2012, 18:53)

   math [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

   "politicienii romani au ajuns mascaricii Romaniei.. Nastase este doar gatul acestora"

   puteam fi de acord cu tine. Ai ratat de putin un vot pozitiv.
 • +17 (21 voturi)    
  normal (Vineri, 22 iunie 2012, 17:35)

  cotora [utilizator]

  basescu a vorbit intotdeauna cu constitutia si cu legea in mana, numai ponta si antonescu,nu, daca presedintii usl crede ca daca au majoritatea in parlament face ce vrea, adica dictatura parlamentara, nu tine cont de constitutie si legi
 • +3 (5 voturi)    
  plingere penala (Vineri, 22 iunie 2012, 17:50)

  crispolux [utilizator]

  Nu depune nimeni plingere penala impotriva celor care impiedica instutia stalului (presidentia) sa-si faca sarcinile ce ii revin, amenintarile sunt foarte clare, pe fata , fara perdea directe.
  • +2 (2 voturi)    
   subscriu-sunt revoltata (Sâmbătă, 23 iunie 2012, 0:22)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui crispolux

   Ar trebui sa-i aratam si lui si lor ca intelegem si suntem alaturi de ceea ce sustine.Cat de usor i-ar fi fost sa faca pact cu diavolul ,sa-si ia partea -ca precedentul-sa motaie la Cotroceni si sa ne lase in banii nostrii sa ne intoarca pe dos usl-asii cu ratatii lor ...........
 • -2 (6 voturi)    
  Manipulare maxima (Vineri, 22 iunie 2012, 17:58)

  titirica [utilizator]

  Iar Base foloseste metode securiste de manipulare...

  El trebuia sa verifice inainte si apoi sa ia decizia. Acum face doar razboi mediatic si manipulare grosolana.

  "Curtea mai constată că, după cum Parlamentul nu exercită un drept de veto, ci o
  activitate de verificare a îndeplinirii condiţiilor de corespundere în funcţie, tot astfel nici
  Preşedintele României nu are drept de veto faţă de propunerea primului-ministru, ci are
  dreptul de a verifica corespunderea pentru funcţie a candidatului şi poate cere primuluiministru o altă propunere de candidat la funcţie. În toate cazurile respingerea candidaturii
  trebuie să fie motivată. "
  • -2 (2 voturi)    
   Hai ca poti (Vineri, 22 iunie 2012, 20:39)

   silaghi [utilizator] i-a raspuns lui titirica

   Mai titirica,
   Eu sunt asa mai prost si nu am inteles ce ai vrut sa spui. Nu vrei tu sa imi expici frumos, prin cuvintele tale, ce ce ai vrut sa spui? Dar fara copy - paste si trucuri d-astea... eu am incredere ca poti mai mult.
  • +2 (4 voturi)    
   oleleeeeeeee (Sâmbătă, 23 iunie 2012, 0:44)

   fosta zoezoe [utilizator] i-a raspuns lui titirica

   Ca bine zici numai ca manipularea maxima e exact de partea cealalta !!!!!!!!! E puturoasa , stalinista nu securista si se bazeaza pe prostia receptorilor .Se pare ca nici nu greseste .Dar daca vedem cum se scuza aruncand pe IT-istii de la senat greselile de ortografie din CV(...) am convingerea ca nu trebuie sa ne straduim decat putin pentru Hasoti asta.
 • +6 (8 voturi)    
  eu cred (Vineri, 22 iunie 2012, 18:03)

  danielovici [utilizator]

  Ca orice ar spune Crin si Ponta postacii USL ar aproba de fiecare data ca niste papagali.
  Nu am vazut un comentariu din partea USL impotriva unei decizii a lor ,bai frate totul e perfect la voi?
  Daca maine USL ar propune sa candideze Ceausescu voi ati fi in stare sa aprobati si asta doar doar pica Basescu.
  La ce naiba va mai chinuiti sa scrieti?
 • +4 (8 voturi)    
  deajuns (Vineri, 22 iunie 2012, 18:21)

  asada [utilizator]

  Mai baieti USL-isti.....S -a saturat ma si dl. Basescu si noi de cati au trecut pe la Cotroceni de cand sunte-ti la guvernare.Trece o saptamana si mai apare unul pe acolo ca la numit DOTTORE minstru si vrea si el sa depuna juramantul in care spune el ca slujeste tara.Biblia de acolo trebuie data la dezinfectat de cati unsurosi au pus mana pe ea in ultimile doua luni.Sa faca cineva socoteala cati ministrii a avut guvernul DOTTORE de la investire. Cred ca au strans de vreo doua cabinete.
 • +4 (8 voturi)    
  Doamnelor si Domnilor, (Vineri, 22 iunie 2012, 18:59)

  CetateanulRoman [utilizator]

  Cred ca ne imbatam cu apa rece cind consideram ca antenistii si adoratorii lor ar intelege altceva decit li se cere sa inteleaga! Ar fi un efort mult prea mare pentru ei sa inceapa sa fie autonomi, mai intii in gindire si, cine stie, mai paoi financiar.
  Intradevar trebuie sa iesim si noi in strada. Asa vom creste pas cu pas, altfel senzatia ca "ei sint peste tot" ne va coplesi.
  Am realizat asta cind o persoana de vreo 60 de ani, F, declara zilele trecute intr-o conjunctura oarecare cit de destept este aiurescu si cit de mult il place pentru discursul sau! Si ma gindeam ca intradevar lumile paralele exista! Nasol e ca voteaza tot aici! Turma nu a inteles nimic! Nu a inteles cind erau invitati in Piata Universitatii ATUNCI, pina sa ii scoata foamea din casa! Nu au inteles nimic ACUM cind foamea i-a scos din casa!
  Si daca imi este permis cred ca sintem in ceea ce ar putea fi definita ca "dictatura parlamentara" moment cind o gasca politica face chiar ce vrea din parlament si cu ajutorul acestuia din toate fortele participante la bunul mers al Statului. Sintem in fata unor diktaturi (da, "unor", cu accent pe a) aruncate in viata publica de niste cozi de topor ce vor aduce tara in sapa de lemn.
  Sa nu ne inchipuim ca "ei" se pot trezi si realiza ce se intimpla! Nu gindesc autonom!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by