Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat miercuri ca "viata politica romaneasca va fi mai saraca, sub aspectul calitatii, fara Adrian Nastase". Crin Antonescu a adaugat ca "Eu unul nu voi accepta niciodata ideea ca daca a fost condamnat un fost prim-ministru, un cap politic, justitia este independenta. Simplul fapt ca bifam succesele justitiei in functie de capetele importante condamnate nu mi se pare normal. La noi asta inseamna ca justitia merge bine, in timp ce in Ucraina, in cazul Timosenko, lucrurile stau invers".

Crin AntonescuFoto: HotNews / DP

Declaratiile lui Crin Antonescu:

Cred ca este corect, indiferent ce credem sau care este realitatea in verdictul lui Adrian Nastase, este corect sa judecam PSD separat de omul politic Adrian Nastase.

Faptul ca USL este la guvernare este irelevant, Guvernul pur si simplu nu are niciun fel de parghie pentru a influenta cursul sau sentinta unui proces. Guvernul nu numeste judecatori.

Nu putem sa stim cand justitia triumfa si cand greseste, eu nu am spus ca Adrian Nastase este vinovat sau nevinovat.

Crin Antonescu, presedinte PNL si co-presedinte USL, pe 24 ianuarie, la emisiunea "PRIM PLAN" de la TVR:"Daca avem o sentinta care-l condamna pe Adrian Nastase, pe Antonescu, pe Turturica, pe cine vreti dvs, noi, fara exceptie, consideram ca in acel moment, pana la un eventual recurs care sa-l achite, omul respectiv trebuie sa faca un pas, chiar mare, inapoi din prim-planul scenei politice".